Lammkött

Häromveckan fick jag (Hanna), Petra, Signe och Frida avnjuta lite lammkött. Ätbart sådant alltså, få inte för er något annat. Så himla mysigt att sitta och äta tillsammans nere i hamnen när solen gassade. Efter middagen tog vi en fika på George Street som ett trevligt avslut på kvällen.

"Helgen", som bestod av en dag (söndagen) för min del, var extremt lugn. Det regnade hela dagen så det blev mest en massa läsning och en powerwalk i ösregnet med Signe. Igår började min arbetsvecka igen. Jobbmöte på morgonen följt av jobb. Fick även i mig en steak på min rast och det var himmelskt gott. Vi är inte bortskämda med att äta kött direkt..

Efter jobbet bjöd vi hem Petra, Erika och Chris på lite middag. Pasta Bolognese. Jag åt upp min pepparkaksdeg istället.. Men det behöver vi ju inte tala högt om. Nu är i alla fall sötförrådet borta och inget nytt skall inhandlas så nu jäklar!! Härligt att höra lite riktig engelska igår när vi pratade med Chris. Australiensarna är verkligen betydligt svårare att förstå än engelsmännen.

När alla var mätta och belåtna stod utgång på schemat. Vi gick till Scubar som hade längsta kön. Eller lång var den väl egentligen inte, men extremt långsam eftersom stället bara rymmer 200 pers. Efter att ha köat i ett bra tag möter vi en kollega som undrar vad tusan vi står i kö för. Scubar tillhör samma företagskedja som Bungalow 8 så vi fick gå före kön efter att ha pratat med en av vakterna. Skulle gjort det direkt istället men men..

Utgången kan sammanfattas med klaustrofobiskt dansande. Så jäkla mycket folk.

Idag jobbar båda tjejerna, men jag börjar inte förrän klockan sex. Har kollat på Ensam Mamma Söker, måndagstraditionen. Har även tvättat och mycket mer än så har jag nog inte tänkt att uträtta idag.

Världen är liten exempel:
Emily, svensk tjej, går på trial på vårt jobb men tackar nej.
Emily är kompis med en tjej som Signe träffar via en tjej på hennes jobb.
Emily bor ihop med några svenska killar vi träffade på krogen och gick på inflyttningsfest hos.
Emily står givetvis i fiket på svenska kyrkan och serverar oss våra mackor.
Emily möter oss samma kväll ni vi går hem från jobbet, och hon ska ut i hamnen.

/Hanna


julmarknad & after work


Hejsan allihopa!

Frida här. Just nu ligger jag och Hanna och tar igen oss efter en låååång arbetsvecka! Båda är lediga idag och vi hade lite planer på att åka till Manly men vädret är inte det bästa så vi tänkte om lite och taggar nu för julbak istället, jajamensan! Är ju trots allt första advent idag, hur sjukt det än känns eftersom det är sommar här nu. Det är så himla konstigt att se allt julpyssel överallt när folk vandrar omkring i shorts och flipflops. Igår hade de satt upp x antal gigantiska uppblåsbara tomtar runt om i hamnen. Jag och Hanna kunde bara skratta när vi såg det, så surrealistiskt! Hanna beskrev det ganska bra igår: "Att fira jul nu, känns ungefär som att fira sin födelsedag på fel dag". Japp, det sammanfattar det hela bra.

Men vädret hindrar ej oss från att fira jul Sverigestyle. Igår var jag, Hanna och Moa på svenska kyrkans julmarknad och det blev mölande i svensk mat och svenskt godis. Köttbulle/rödbetssalladmacka, ägg/kaviarsmörgås, lussebullar, chokladbollar you name it, vi åt det! Åh, så gott det vaar. Riktigt värt besök och vi fick även med oss marabouchoklad, ahlgrens billar, zoogodis och pepparkaksdeg hem. Kan ju säga att vårt nyinskaffade lager av svenska godsaker har sinat ganska snabbt... Nä, vi är faktiskt inne i en Sverigeperiod nu. Inte så att vi vill hem, nejnej, men vi har börjat inse att vi inte kommer fira jul hemma och det är ändå lite sorgligt. Inte få klä granen med familjen, provsmaka julskinka kvällen innan julafton, kommer t.o.m. sakna att få höra pappa sjunga ikapp med Jussi Björling till O helga natt och gång på gång försöka övertyga samtliga i familjen om att det finns INGEN som sjunger den låten lika bra som Jussi Björling... Vi gör iallafall ett tappert försök till att få upp julkänslan här på andra sidan Jorden. Jullåtarna avlöser varandra, detta lyssnar vi på nu;

John Lennon/Yoko Ono - Happy x-mas
The Pouges - Fairytale of New york
Triad - Tänd ett ljus
Wham -Last Christmas
Maraiah Carey - All I Want for Christmas
osv.

Denna helgen har varit en lugn helg, har jobbat dubbelpass torsdag, fredag, lördag så inte mycket utrymme till annat. Fast i torsdags blev vi medtvingade på after work på Cargo Bar. (Tänkte på det häromdagen, det har inte gått EN enda dag på jobbet då ingen har frågat om jag ska ut ikväll eller om jag var ute igår, de är knäppa med det där). Cargo ligger också nere i hamnen, typ 100 meter från Bungalow. Otaggad som få, gick jag hem från jobbet, bytte om, beklagade mig över min trötthet och sedan begav jag mig tillbaka till jobbet och mötte upp de andra och Hanna som precis slutat. MEN det blev faktiskt en riktigt rolig kväll! Spontanutgångar är kanske ändå de bästa. Även fast våra arbetskompisar inte har bra inflytande på oss, så är de sjukt sköna! Vi konstaterar återigen att vi inte kunnat önska oss ett bättre jobb här nere. Justeja, pricken över i:et under kvällen var när vi stötte på vår allra högsta manager, babbsan, som jag och Hanna kallar honom, helt dyngrak mitt på dansgolvet. Hahaha. Hade ju inte hänt i Sverige. Efter att han delat ut några rangliga kindpussar, kändes han plötsligt inte som en lika stor auktoritet..

Nästa vecka blir det mycket jobb. Tisdag-söndag för mig och på måndag har vi stort personalmöte så med andra ord kommer jag tillbringa hela nästa vecka på restaurangen, toppen.. Vi skulle egentligen haft Beach day med jobbet på måndag också, fast det ska regna så den blev framflyttad. Det ryktas att vi ska spela någon form av fotboll också, GREAT! tänkte jag och Hanna, ännu en chans för oss att få bevisa våra talanger för diverse sportaktiviteter, hmm..

Här kommer lite bilder från veckan!


Bondi med Erika, Petra & Mathias + andra svennar som inte fastna på bild..




Julmarknad!




Svenskt godis + Ekströms blåbärssoppa


Vet inte om det syns men 8:onde det priset är en bok; Birka - vikingastaden. Frågan är ju om det ens är möjligt att sakna Sverige så mycket att man frivilligt läser en bok om vikingar, tveksamt..

PUSS /Frida


Soldäcket

Igår hamnade jag, Frida och Petra på vårt soldäck i några timmar. Varför lämna byggnaden? Näe, latheten skall jag definitivt få bukt med när förkylningen är helt borta. Tror faktiskt att jag ser en ljusning nu (YAAY). Vi köpte dessutom lite nödvändigheter inför kvällens arbetspass på The Loft. Coctailbaren som hör till Bungalow har lite annan uniform - svart och lyxigt skulle man väl kunna sammanfatta det. Så inget förkläde där inte.

Arbetspasset bestod i att servera dricka på brickor i 4 timmar drygt. Det var årets största event på loftet och stället var fullsmockat! Jag kan konstatera att handlederna var rejält möra vid kvällens slut trots att jag bytte arm flera gånger om.

Signe var ute på Side Bar igår, men jag och Frida var inte sugna. och nu skypar jag med fredrik så inlägget får ett abrupt slut.. ;)

Saltpeeling

Kan efter en dag på Bondi Beach konstatera att jag inte behöver investera i någon peeling. Saltet och sanden lyckas leta sig in i alla vrår. Hanna här förresten. Jag och Frida har varit på stranden tillsammans med Petra, Erika, Mattias och ett par andra svenska grabbar. Vattnet var fortfarande kallt, men det var skönt i värmen. Fast vattentemperaturen är inget Frida kan kommentera med tanke på att badkrukan ännu inte tagit sig i plurret.. ;)

Jag har för övrigt gått tillbaka till wake up kosten - nudlar med tonfisk, morot och broccoli. Ska försöka att snåla lite på utgiftsfronten ett tag. Jobbkamraterna har dåligt inflytande på oss, taxi och alkohol är nog deras största pengabov, och vi har smittats lite.

Nu ska jag och Frida bege oss till musselkvällen på jobbet. Inte alltför exalterad. Signe har jobbat idag, men nu ska hon äta pizza med Moa, Petra och någon annan tjej som jag inte uppfattade namnet på. :)

Imorgon är alla lediga på dagen så då blir det mission tourist!  Vi får se varthän det bär av, men Tarronga Zoo känns som ett lockande alternativ.  Lite kängrus och annat spännande är aldrig fel.

Vår nya aktivitet vid extrem övertrötthet är förövrigt att sjunga med till 500 miles med The Proclaimers. Brukar bli toner i alla falska klanger som existerar. Mycket lättroade tjejer.

På återseende amigos
"..and the world's your oyster"

//Hanna


Hard work work

Fick lite panik när jag insåg att det faktiskt var min tur att blogga nu (Hanna). Ska sammanfatta vår helg lite för er. Om man nu kan kalla det för helg, har trots allt jobbat dubbelpass både fredag och lördag. Hursomhelst har både jag och Frida kännt oss smått döende under hela veckoslutet. Nästäppa samtidigt som snoret rinner, i kombination med extrem halsont och hosta kan få vem som helst att titta upp mot skyn och fråga varför just jag? Men det finns sämre ställen att vara förkyld på antar jag.

På jobbet frågade en kvinna från Skottland mig varför jag åkt bort från alla snygga skandinaviska män. Hon tyckte alltså att jag gjort ett nerköp när jag åkte hit. Hon skulle bara veta hur fel hon har.. ;)

Efter jobbet i lördags gick jag och Frida ut med jobbet. Eller ut och ut. Vi satt med kollegorna på jobbet, och sedan tog vi oss till Cargo Bar, i samma  företagskedja, cirka hundra meter bort. Roligast den kvällen var när Stan, vår roomie, dök upp på vårt jobb helt dyngrak. Han var speedad till tusen, och hur söt som helst haha.

Igår sov vi länge. Väääldigt länge. Inte Signe dock, hon jobbade. På dagen solade och läste jag på vår uteplats, och på kvällen gick vi till hamnen och åt. Så himla gott med lite grillat lamm som omväxling från vår oinspirerande kost. Vi avslutade kvällen med vår första riktiga fika. Starbucks cheesecake!! Mums. För man kan väl inte påstå att glassen från donken räknas som fika va? ;)

Idag har jag jobbat, medan tjejerna har umgåtts med Petra och Erika. Nu vill Signe ha datorn för hon ska baka.. Lycka till!

Adjöken
/Hanna


Nu har det hänt..

...jaa, nu har det faktiskt hänt. Det vi alla fasat för, ett av våra husdjur har DÖTT. VÅR FISK ÄR DÖD. Ohyes, sad times är det. För några dagar sedan försökte ju salamandern, som nämnt tidigare, äta upp snigeln i akvariet. Då tog Stan fram sina chopsticks och flyttade snigeln till fiskens hem istället, glasvasen. Det visade sig inte vara en så god idé, imorse hittade Moa fisken livlös i akvariet. Japp, en sorglig syn var det. Så med andra ord är vi nere på 2 husdjur, salamandern och snigeln, får se vem som överlever längst, fortsättning följer...

Idag har jag (Frida) jobbat dubbelpass= total utmattning. Känner mig helt mör i kroppen så har placerat mig i soffan framför How I Met Your Mother och där tänker jag stanna ett tag. Åtminstone tills jag måste släppa in Hanna, som snart kommer hem från jobbet. Hon har jobbat kväll idag och Sigge har som vanligt jobbat förmiddag. Hon har gått och lagt sig, börjar 6.30 imorgon. Behöver jag säga att jag INTE är avundsjuk..?

Igår var en toppendag! Jag och Hanna var båda lediga så vi shoppade lite på förmiddagen. En tröja och ett par jeansshorts blev det för mig, japp, vi köper sommarkläder nu. Inga dunjackor här inte! Sedan tog vi oss till Felicias och Elins hostel, de kom hit igårmorse och OM det var roligt att träffa dem. Det blev glädjetjut och kramkalas, WE LIKE! Vi introducerade de sedan för mataffären Coles, och varje backpackers lifesaver, Coles smartbuy. Budgetmärke nr 1. Igår ägde även ett av våra mest seriösa matlagningsförsök rum. Vi hade lovat Stan att laga svensk mat så köttbullar och potatis blev det! resultatet blev faktiskt över förväntan (kanske berodde på att Sigge endast bidrog med att bära tallrikarna till bordet och höll sig borta från spisen). Det var åtminstone var Stan trodde, "Siggie always burns things". Haha. Brödrosten, riskastruller, you name it.. Lyckad middag vart det iallafall, Moa, Felicia, Elin, Stan och vi tre var det till slut avnjöt vår superba måltid. 

Det märsks att sommaren är på ingång nu. Det är jättemycket folk på restaurangen och värmen är allt annat än svensk. Solen steker verkligen när den är framme, jag ska inte klaga men det är liiite jobbigt att servera i den värmen. Hade ju hellre velat spendera vissa dagar på stranden. Men vad gör man inte? Vi jobbar mer och mer skift för varje vecka som går och lönen växer ikapp med det! Vi får lön varje torsdag så idag blir vi rikaaa.

Annars så kämpar killarna på jobbet på med svenskan. Vissa lär sig trevliga saker som typ "Du är vacker", andra lär sig inte lika trevliga saker... Mest random är ändå managern på the loft (cocktailbaren ovanför Bungalow, de två ställena hänger ihop), han kan säga två saker på svenska, vilka han ALLTID slänger ur sig när han går förbi oss. Han kan säga ABBA och sjuttiosju, användbart? njaaaee.

Det har förresten börjat 2 trevliga stockholmskillar på Bungalow nu i veckan. De jobbar inte som waiters utan som glassies (fixar med glas osånt..) men det är skönt att kunna snacka lite svenska då och då!

Det var nog allt för nu. Sängen väntar, dubbelpass för både mig och Hanna imorgon!
Ha det bra!

/Frida


Bra jobbat

Good Work, Siggie! Det verkar som hot lönar sig, haha!
Mycket bilder, det gillar läsarna, så du får MVG på inlägget ;)

At Manly Wharf (som ni borde besöka snart igen!!) :D


/Camilla

Albinosalamandern <3

Jag stör mig på att alla fina styckeindelningar jag hade gjort har försvunnit. Men what to do. Det är bara att gå vidare antar jag. Livet fortsätter ju faktiskt ändå..

Här är vår kära salamander (som för övrigt sprattlade till lite innan, fint med ett livstecken).



Inte världens bästa bild, fast man ser ju tydligt vilken skönhet den är.

//Siggie

Finally...

...har jag fått tummen och nu sitter jag för första gången på väldigt länge och slipar på ett blogginlägg.

Jag har fått klagomål från alla håll och kanter och kände nu att det var dags att göra min plikt. Vi är nu inne på våran typ 65:e dag eller nåt sånt där är i Sydney. Helt sick. Vart tiden har tagit vägen har jag ingen aning om.

Vi har alla tre haft otrolig tur med det mesta här, jobb, boende etc. vilket är enormt skönt. Dock lyckades jag efter typ två veckor på mitt jobb tappa bort min namnbricka... Och lat som jag är har jag inte kommit mig för att fixa en ny ( det tar typ 5 minuteer ).Därför heter jag numera Stephanie på jobbet och detta trivs jag väldigt bra med, då de anställda jag endast stöter ihop med då och då nu utgårr ifrån att jag heter Stephaanie. Detta gör att jag slipper försöka svara på frågan om hur fan mitt namn uttalas. Dock har det försatt mig i ett antal konstiga situationer. Tex. när jag för ca tre veckor sedan hoppade in på en annan avdelning- banquets - för att hjälpa till att servera under en function. Folk utgick liksom ifrån att jag hette Stephanie, vilket jag kan förstå, och detta fick mig att framstå som en aning efterbliven när de sedan gick runt och sa "Stephanie, can you help me with this?" "Steph, can you come over here?" Etc. och jag svarade först efter att de hade ropat på mig cirka tre gånger. Men nu har jag börjat växa in i namnet, då alla banquets-människor numera kallar mig Stephanie. Så om namnbyte nu någon gång skulle bli aktuellt vet jag vad jag ska döpa mig till i alla fall.

Häromdagen hade jag en extremt iq-befriad dag. På morgonen när jag skulle till jobbet så var jag, som vanligt, riktigt sen. Jag hann inte ens värma min gröt, så det blev ohavregryn och mjölk till frukost. Ingen hit faktiskt, tro det eller ej. Sedan, när jag gick (sprang) till jobbet såg jag att de höll på att tvätta gatan. Men inte saktade jag ner för det, detta resulterade i att jag halkade på George Street (en av Sydneys största gator och desutom befann jag mig just då på den största korsningen). Det var inte sådär som det blir ibland ni vet, att man halkar till och sen hittar balansen igen, utan jag halkade verkligen. Sedan låg jag där hjälplös på gatan med såpa över hela mig gapskrattandes i min ensamhet. Jag hann i tid till jobbet i alla fall, always look on the bright side. Väl framme på jobbet insåg jag att jag hade glömt min nyckel, vilket innebar problem då Frida och Hanna skulle börja jobba innan jag slutade. Så jag slängde iväg ett sms för att underrätta dem om min situation. Tyvärr glömde jag att trycka på skicka. Efter jobbet bestämde vi oss för att gå och käka lunch och ta en öl, och detta passade ju perfekt då jag var utelåst ändå. Men eftersom mina hjärnceller uppenbarligen hade övergivit mig såå hade jag även glömt min plånbok hemma. Men en öl blev det i alla fall :D

Resten av dagen spenderade jag sovandes i en park, i väntan på att Frida skulle sluta jobba. Tydligen sov jag så djupt att det verkade som om jag var död, då två killar helt plötsligt kom fram och petade på mig helt övertygade om att jag på något sätt inte var helt frisk. Det blir så när man har extrem sömnbrist, vilket jag definitivt hade i söndags.

Igår tog jag dock igen mig, vilket behövdes kan jag lova, och den enda nytta jag gjorde var en löprunda i spöregnet. Tack vare detta kära regn blev mitt hår förvandlat till ett skatbo, och inte ens idoga borstande kunde rädda det. Och detta resulterade i att min kära supervisor idag på jobbet frågade på sin ytterst charmiga indiska brytning: " Signe, what's wrong with your hair? New style? " Jag är rätt säker på att det inte var menat som en komplimang, hehe.

Salamandern lever för övrigt ännu, mot alla odds.

jag ska från och med nu göra en ansträngning för att uprätthålla bloggandet, men jag tänker inte lova nåt jag inte kan hålla. Men försöka ska jag i alla fall.

Här kommer lite random bilder från den senaste tiden.




Jag och Ida hemma hos Ida förra onsdagen.



Petra und Hanna

En annan partykväll



Sunset




Hanna <3





Söta Petra och jäävligt goda pannkakor



Btw brände jag just en macka rätt rejält i brödrosten (för ca tionde gången den här veckan..) och Stan frågade "Who burned a toast? I could smell it from outside of the apartment." Jag kommer ju inte bli ihågkommen för min excellenta matlagning i alla fall, det är ett som är säkert!! Kastrullen jag brände riset i förra veckan är nog dessutom bortom all räddning..

Menmen, man kan ju inte vara bra på allt!!

/Siggiie

(Jag hoppas att detta inlägg var tillräckligt långt Camilla!)




korvstoppning

Hej gott folk!

Hanna här. (INTE Signe seg, snurrig, sorglig..det finns mycket på S hahaha) Just nu ligger jag och töserna i sängen och knör på ren göteborska. Signe har spenderat sin dag sovandes och på en löprunda medan jag har jobbat. Hela två timmar behövde jag jobba innan vi hade job training.. Det är i princip ett möte där en manager sitter och proppar i oss massa torr information. Obetalt. Let me refrase it. Inte ett jäkla öre!!! Så det är ingen favorit direkt, men händer å andra sidan ytterst sällan.

Nu skulle vi kolla på Ensam Mamma Söker, men till min enorma besvikelse är internetuppkopplingen sämre än sämst så det blev inget med det.

För att öka på bitterhetsfaktorn i detta inlägg ska jag kanske ta och skriva lite om gårdagen. Jag och Frida skulle jobba lunch men jag blev tillfrågad att jobba några timmar extra, till halv åtta. Klockan gick. Och gick. Och gick..... Halv tolv blev det istället. Jag stod och polerade bestick som vägrade ta slut tills jag fick lust att skapa lite rubriker genom att inleda ett litet gaffelkrig på restaurangen. Haha jag var bitter till tusen. Det berodde mest på att jag och Frida skulle gå ut med jobbet, men det gjorde vi ändå efteråt så det var lugnt. Dessutom tjänar man fint på söndagarna så jag ska inte klaga.

Jag har dessutom lyckats skaffa ett par svenska stammisar till restaurangen. Det är två skåningar som bor större delen av året i Thailand. De föll för Bungalows musslor, så jag frestade dem med "all you can eat mussels"-tisdagarna.

I söndags när jag jobbade kom en av gästerna fram till mig när jag stod med besticken och gav mig en 10-dollarsedel rätt i handen. Charmig gubbe! Synd bara att vi måste lägga all dricks i en gemensam skål, så de pengarna får jag nog bara se en bråkdel av. Attans.

På onsdag ska jag, Frida och Siggie laga köttbullar till Stan, vår asiatiske rumskompis. Det ska bli intressant att se hur vi ska lyckas med den måltiden. Kan ju tillägga att Signe har bränt ris i en kastrull.. det går inte bort. Kan behöva skärpa till sig om vi ska lyckas med vårt svenska meal ;) Hahaha!!

/Hanna 

Lööördag


Hejsan allihop :)
'
Kan ju börja med att meddela att det är fortfarande INTE Sigge som skriver, men det trodde väl ingen heller..? 
 
Nu är det Frida här, den enda av oss som för tillfället är ledig, jajamensan! Och OM jag var lycklig över detta faktum, har retat Hanna heeela morgonen för att det var hennes tur att ha dubbelpass i 30 gradig värme idag. Men skrattar bäst som skrattar sist, kollar mobilen en halvtimma innan Hanna börjar för att se att Sarah (vår chef) har sms:at mig; "Hey sweetie, did I confirm a shift with u today or just on sunday?" Fääääään tänkte jag. Har jobbat tisdag, onsdag, torsdag, fredag och ska jobba imorgon. MEN som den suckern man är så svarade jag att jag kan jobba ikväll, så mycket ledighet blev det för mig! Jaja, go lön lär det bli iallafall.

Har ändå hela dagen fram tills dess att göra något på, fast men tanke på att jag brände mig rätt brutalt i onsdags ska jag nog hålla mig inne.. Även fast det är awesome med en sommar till istället för slask och snö, har jag insett att jag med mina albinopigment (tack pappa) är menad att bo i kalla Sverige. Nä, det blir på med solskyddsfaktor 50 nästa gång jag går ut.

Imorgon har vårt jobb en annual cricket tournament. Med tanke på samtliga andra personalgrejer vi har varit på  så lär ju detta också vara en aning spårat, och med tanke på min och Hannas fallenhet för cricket (vet inte ens vad det är) så lär ju vi vara, om möjligt, ännu sämre på det än vad vi var på laserdome, så det här blir spännande..

Som Hanna skrev i tidigare inlägg så drivs det rätt friskt med vår brytning. Jag säger bara; Cambridge Advanced English my ass. Kan ju inte ens säga "yes" utan att någon av våra kära work mates härmar det med svensk brytning. JAAAAAAAA. SVIIIIIDEN JAA. Äsch vi börjar vänja oss nu. Kul att de kan få sig ett gott skratt iallafall, elleer?  Men rekord var nog i onsdags ändå. Jag ska duka av ett bord och säger endast TVÅ fraser;

Jag: Are you finished? Everything taste alright?
Han: Yes it was lovely, are you swedish?
Jag: Yes I am, how did you know?
Han: I can tell by your accent

AHA. Kul tänkte jag. Så mycket brytning kan jag ju bara inte ha. Jag väljer att ignorera det.

Annars så är jag som sagt själv hemma nu, eller ja, Stan är hemma från Thailand så har lite sällskap ändå. Han skrek precis "YOU BITCH" till salamandern som försökte äta upp snigeln i akvariet. Kan ju ha varit ett tecken på att den är en aning hungrig efter att inte ha fått mat på 1,5 vecka... Men vad vet jag? När jag kom hem i onsdags stod engelsmannen och hans kompis och trodde den var död eftersom den inte rörde sig. Vi matade den till slut med 2 döda syrsor, bättre än inget tänkte vi.

Fortsätter lite med Hannas musiklista från vårt jobb, den här låten spelas MINST 10 ggr varje kväll.

Stealers Wheel - Stuck in the middle with You

Hoppas alla har det bra hemma i kalla Sverige!
/Frida

Badar i svett och självömkan

Hej hopp! Återigen är Hanna här för att sprida lite kärlek och information via cyberrymden.

Igår bultade mitt öra. Finns bara en förklaring - den gamle goe öroninflammationen bestämde sig för att titta förbi.. Idag känns det dock mycket bättre. Hör en aning sämre, men bultandet är borta och smärtan likaså. Eller ja, smärtan har istället förflyttat sig tillfälligt till halstrakterna. Vad är det man brukar säga - håll fienden nära? Är inte helt säker på att det uttrycket fungerar speciellt bra i detta fallet.

Idag har alla tre varit working ladies, och Frida är det ännu i skrivande stund. Jag fick jobba länge, och utan rast vilket betyder pengar (och ett antal jäspningar p.g.a matbrist). Fick två extra pass i helgen också, YAY! Förövrigt är lyckades jag med en riktigt fin språkmiss idag. Emily sa till mig att gå upp till kontoret för lite "lemonading". Jaha tänkte jag. Kanske ska de visa mig grunderna i baren? Men nej nej. När jag kommer upp och frågar en av managerna rättar hon mig. "Ah, laminating". Jag skulle alltså laminera lite menyer och maträttsbeskrivingar och inte något som hade med lemonad att göra.. Jaja, jag och Frida har redan accepterat att vi ses lite som de svenska efterblivna tjejerna. Då går de inte ut lika hårt med oss ;) haha. Alla retar oss redan och säger "Sviiden Jaaa" (sweden ja) med brutalsvensk brytning så fort de får chansen.

Tänkte även passa på att trycka upp lite glädjande fakta i ansiktet på alla kamrater hemma i Sverige. Medan ni har slask/snö/is på gatorna är det blött här också, i pannan, av svett. Japp, nu har värmen slagit till med full kraft. För er som vill svettas och få lite sommarvibbar kan ni ju testa på att stå vid värmelamporna (de som håller alla tallrikarna med mat varma) i en extremt hudnära skjorta under en australiensisk sommardag..

Musiken på vårt (mitt och fridas) jobb är så himla go. Massa gamla klassiker. Jag säger bara:
Van Morrisson - Brown Eyed Girl
Salt N Pepa - Push It
James Brown - Play That Funky Music White Boy
Stevie Wonder - Superstition
Marvin Gaye - Aint No Montain High Enough
The Proclaimers - 500 miles

Ni får bara ett axplock, jag vill ju inte bombadera er fullständigt. Nu ska jag vara lite social med Signe (världens trögaste bloggerska som skall få höra detta varje dag tills jag ser någon bättring..).

Ha en toppenhelg!
/ Hanna


Svenskinvasion

Glöm allt vi skrev i början om att britterna regerar här i Sydney, nu är tiden kommen - skandinaverna tar över jorden! Jag (Hanna) befinner mig just nu på balkongen för att avnjuta solen, som faktiskt har varit ganska sällsynt på senaste tiden. Signes uppdateringsnivå är i botten så jag får väl ta tag i saken istället.

Som sagt, svenskar svenskar svenskar. Börjar nästan bli obehagligt mycket svenskar i denna stad nu. Det lustiga är att man har minst en gemensam vän med alla. Världen är onekligen liten när man stöter på ett par svenska killar på krogen som visar sig ha träffat både Camilla och Gabbi, och som golfar tillsammans med Victoria Enhager (min forna lagmedlem i innebandyn), och som delar lägenhet med en svensk tjej som provjobbade på mitt och fridas jobb.. Japp, världen är inte bara liten, den är minimal och tycks krympa för varje dag.

I fredags hade jag och Signe besök av Chris på kvällen. Britten från 601 på Wake Up. Vi lagade till en go currygryta och tog igen förlorad tid. Det var ett tag sedan vi sågs. Har ni fått se honom ännu förresten? Nja, jag lägger upp en bild från i fredags för att vara på den säkra sidan.

I söndags jobbade både Signe och Frida, och jag begav mig ut på äventyr. Helt ensam lyckades jag ta mig till North Sydney, till en liten by vid namn Hornsby. Resan tog cirka 40 minuter, men det tog desto längre tid att hitta rätt färdmedel kan jag lova. Gick först till en station. "Tyvärr, du måste gå till nästa station och ta en buss därifrån". Jag lyder och går vidare. Köper en bussbiljett och frågar efter bussen. Cirka 10 personer senare får jag reda på att det inte går bussar dit jag ska, jag måste ta tåget. Går och lämnar tillbaka bussbiljetten (som förövrigt var till helt fel ställe för asiaten hade hört fel). Frågar efter tåget, och får höra att det är ombyggnader just nu så jag måste ta mig till en annan station. MEN till slut kom en vänlig själ fram och berättade att det faktiskt går ersättningsbussar. Vilken kamp.. Kom i alla fall fram till slut.

I North Sydney mötte jag upp med en kollega och så körde han oss till en av stränderna. Jag trodde att Bondi var det bästa man kunde hitta, men nej nej. Stranden vi åkte till var tusen gånger mäktigare med klippor som reste sig bakom. Ett stort plus var också att det endast var tre personer där och badade om man jämför det med Bondi där det är svårt att hitta en ren plätt att lägga handuken på.

Igår var jag och Signe hemma hos vår danska vän Ida och lagade mat. Efter ett tag gick vi vidare till några svenskar som skulle ha inflyttningsfest. Vi tog med oss dessa till Side Bar och lyssnade på livebandet likt många gånger förr.

Idag jobbar de andra och jag har åkt på en förkylning till. Fick bara vara frisk i max en vecka.. Tackar jag för. Jag tänkte läsa lite och ta en promenad så småningom. 


Josh vid Nothern Beaches



Chris vid spisen

Northern Beaches

/Hanna

Pyjamasparty & storstädning


Hejsan :)

Nu är det min tur att skriva. (egentligen Sigges, hennes förra inlägg räkans SÅ inte).

Idag är det lördag, vilket innebär ledighet för mig (Frida), woohooo, men inte för de andra. Hanna är iväg och jobbar nu och Signe jobbade i förmiddags. En lördagskväll på jobbet = fulla/översociala/dansande människor ÖVERALLT. Det är en kamp att få ut maten till rätt bord eftersom folk ställer sina bordsnummer på golvet och andra praktiska ställen.. Där går vi med 3 tunga chunky fries tallrikar (jag skojar inte, tallrikarna är tunga, våra armmuskler har ökat märkbart) och bara ser allmänt efterblivna ut efter att ha cirkulerat runt i restaurangen ca 10 ggr utan att ha hittat rätt bord. Men vi gillar det! De allra flesta gästerna är jättetrevliga och hjälpsamma. Hade världens sötaste japanska man där i torsdags som knappt kunde någon engelska och den enda frasen han kunde bra var "Can I take a picture of you?". Han stärkte ju inte alls fördomen om att asiater tar kort på allt..

För att knyta an till rubriken så var vårt jobb i torsdags ett gigantiskt pyjamasparty, jajamensaan! Var ungefär så random som det låter men det är tydligen ett årligt event. Hela dagen var det folk där som hängde upp nallebjörnar i hela taket, lade rosa heltäckningsmattor över golven och placerade en svinstor rosa säng mitt i restaurangen. De hade hyrt in ca 20 manliga modeller (de fick liksom David Beckham att se plufsig ut..) som serverade tillsammans med oss i endatst pyjamasbyxor. Helt okej dag på jobbet enligt samtliga tjejer i serveringspersonalen! Vi fick också uniform för att passa in i temat, en t-shirt med den aning kryptiska texten "Sleep with me..." på. Haha. Roligt var det iallafall. Alla gäster hade pyjamasar i alla dess former och allas humör var på topp. Heeeelt normal dag på jobbet.

Annars så har Stan åkt till Thailand i en vecka. Så vi har lägenheten praktiskt taget för oss själva, för vår engelska roomie tillbringar 90 % av sin tid hos hans flickvän, eller vi antar att det är där han är. Innan Stan åkte så tänkte jag flika in en fråga om vem som ska mata vårt husdjur nu när han är borta. Då svarade han att han hade gett den ganska mycket mat nu, så den klarar sig nog en vecka, jag orkar inte ens kommentera.. stackars djur.

Men nu till dagens mest välbehövliga! Jag och Hanna har idag när Sigge var på jobbet, storstädat vår toa. Duktigt? Eh, JA! Vi har skjutit upp det ett bra tag nu så tänkte att det var dags, och det var det verkligen. Jävlar vad äckligt det var. Inte okej någonstans. Vi har skrubbat, gnuggat och polerat varenda lite vrå och överdoserat rengörningsmedel så mycket att vi var tvungna att vädra lägenheten efteråt. Ska det göras så ska det göras ordentligt tänkte vi! Så nu är den helt spotless, tror till och med ni ska få se en bild, sååå rent är det.



Det var väl allt jag kom på nu, eller förresten så fick jag efterlängtat paket från Sverige i veckan. Lösgodis och tidning, TAACK mamma och pappa! Australiens godis suger verkligen.

Här är lite bilder från häromdagen när vi var i Hyde Park (någon matfestival) och i Newtown.


Hyde Park


Newtown

/Frida


Ursäkt

Jag kan konstatera att jag verkligen är riktigt dålig på att uppdatera bloggen och jag ska verkligen försöka att bättra mig! Men inte idag hehe.

Siggie

Laser Dome

Igår begav Jag (Hanna), Frida, Signe och Erika oss till Newtown. Det är en stadsdel några minuters bussfärd från stadskärnan. Mycket grafitti och alternativt folk. Vi köpte med oss thaimat och satte oss i en mysig park. Smakade dessutom på sötpotatis-pommes. De var verkligen goda! Toppbetyg. En blanding av sött och salt som Skansenpubliken skulle uttryckt det.

På kvällen begav sig jag och Frida bort till jobbet där vi mötte upp med kollegorna. Laser Dome stod på schemat. Vi behöver inte nämna vilka placeringar vi fick.. Vikingablodet hjälpte inte alls, hade haft mer nytta av ett trimmat mörkerseende haha. Efteråt gick vi till Cargo Bar en sväng (en av alla venues i Bungalow-kedjan) och drog sedan vidare till Kit & Kaboodle, standardstället för jobbutgångar. Det var en himla lyckad kväll. Dock ska vi satsa på att hålla oss undan utelivet ett tag framöver. Australiensarna har dåligt inflytande på oss. De dricker som hästar!

När vi kom hem i natt var det tomt i rummet, men det dröjde inte länge innan Signe kom hem från Side Bar. Hon får skriva mer om sin kväll när hon kommer hem från jobbet.

Idag jobbar som sagt Signe, och Frida ska snart dra iväg på sitt dubbelpass. Jag börjar inte förrän 18:00 så jag ska ta det lungt, tvätta lite, läsa min bok och ta en simtur nere i poolen. Behöver komma igång med träningen nu när förkylningen äntligen har försvunnit! Halleluja!!

/Hanna Montana

Hästfest

Idag var det en redig folkfest i Sydney. Anledningen är ett minutlångt hästlopp som äger rum i Melbourne. På Bungalow var det dukat till fest och folk anledde i vackra kreationer med någon form av huvudbonad (det är tydligen ett oskrivet måste denna dag). Till och med personalen hade klätt upp sig. Kavajer, kostymbyxor, slipsar you name it. Efter att ha sprungit runt på en fulsatt restaurang och serverat/plockat glas som tömdes i en himla fart (folk blev rejält "intoxicated" som vår RSA-ledare skulle sagt) var det skönt att sluta. Jag (Hanna), Frida och Signe mötte upp Moa efter jobbet för att köpa hämtpizza. Nu har vi alltså haft en mysig hemmakväll och magarna står i kvadrat.

Imorgon är vi lediga alla tre samtidigt, vilket hör till ovanligheten. Det ska vi utnyttja och hitta på något utanför stadskärnan. Spännande spännande. Vi låter vädret avgöra vad. Antingen drar vi ut till någon mysig stadsdel, eller till stranden. Är vädret dåligt får det nog bli lite shopping på Bondi Junction, ett köpcenter som ska vara bra.

Lite kort uppdatering idag, men imorgon utlovas bilder! (Signes ansvar haha..)

/ Hanna Banana

Affärsidé

Hej hopp gott folk.

Igår var jag (Hanna), Frida, Signe och Moa ute på en liten shoppingrunda. Fick till slut med mig en tunika hem, och de andra kom också hem med några kassar. När jag och Frida pausade en stund utanför butikerna fick vi en riktigt fin affärsidé. Vi fick syn på en unge som åkte runt på en sån där eldriven sparkcyckel och började redan spinna loss. Det började med att vi vek oss av skratt medan vi såg framför oss hur vi anlände till jobbet på varsin sparkcyckel. Som vanligt drog vi det så långt vi bara kunde och det hela slutade med att vi målade upp bilden av oss åkande på en tandemsparkcyckel med ett litet släp efter där vi kunde lägga tallrikar och dela ut på restaurangen. Tutan var ett givet inslag för att skingra folkmassorna på fredagskvällarna! Behöver jag säga att vår humor har dalat drastiskt? Njae.

Imorgon är det Melbourne Cup. Det är tydligen ett hästlopp som äger rum i Melbourne och pågår i cirka två minuter. Dock kollar hela landet på det, och det har blivit som en stor folkfest runtom i Australien denna dag. Så Jag och Frida jobbar tre timmar under lunchen på restaurangen som tydligen kommer vara rätt fullbokad. Ska bli spännande att se vad detta jippo innebär. Det är nog det roligaste med att bo i en storstad, det är alltid något event på gång. :)

På onsdag ska jag och Frida köra Laserdome med kollegorna. Det är köket och serverarna mot alla bartenders och "glassies" om jag har förstått det hela rätt. Med vikingablod i kroppen kan de förvänta sig en rejäl kamp från min och fridas sida haha.

På söndag är det något slags event där folk ska bygga farkoster och försöka få dem att flyga. Om man är volontär där under dagen får man åka med på en båt i hamnen på kvällen med gratis mat och dricka. Det tål att tänka på!

Idag är det mulet så vi har en innedag. Har kollat på svenskklassikern "Ensam mamma söker". Det soundtracket bara skriker Sverige så det är kul att se det här nere :) Nu ska jag återgå till mitt läsande.

So long!
/ Hanna

Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0