Lite smått och gott ur kameralinsen


Glömde nämna att vi fick ganska så fina julklappar ;) Julklappsleken är det enda rätta! (minigran, asiatfilm utan text, mugg, tavla med hajvarning, kondomer, hårborste, solparasoll)
Kit & Kaboodle i Kings Cross (Jespe, Signe, Petra, jag & Erika)
Erika, Signe, Petter, Petra, Jesper och Frida på Kit.
Claire (min och Fridas kollega) och Jag på Kit
Petra och Erika på Pancakes at the Rocks

It's alive!! It's aliive!!!

Hej igen. Till de tappra som fortfarande klickar sig in hit i hopp om ett mirakulöst uppvaknande. Gratulerar, det är ingen synvilla - ett nytt inlägg har producerats.

Det är lite svårt att sammanfatta en hel vecka. Speciellt när man har lagt ner dagboksskrivandet.. Men vi kanske ska börja vid julhelgen. Jul ja. Det känns inte riktigt som att det har varit någon sådan i år. Ett mystigt jullöst 2010. På självaste julafton jobbade vi alla tre. Signe på morgonen, jag (Hanna) på dagen och Frida på kvällen. När jag stämplade av begav jag mig direkt till Svenska Kyrkan i Sydney för att möta Signe, Erika, Fredrik, Linus, Sebbe, Petter, Pontus och Jesper. Vi åt jultallrik med lite småplock från ett svenskt julbord. Det blir aldrig som hemma, men gott var det. Gröten tycktes växa i magen och matkoman var ett faktum. Efter maten gick vi in i sjävla kyrkan där vi kollade på kalle ankas jul med ett 50tal svenska entusiaster. Måste erkänna att julkänslan kröp sig fram lite till slut. På kvällen gick jag ut en sväng i The Rocks med Erika och co medan de andra sov sött.

Juldagen innebar början på min 5dagars ledighet. HÄRLIGT! Spenderade den soliga dagen på Bondi Beach med Petra och Frida. (solen har varit ganska sporadisk på senaste..) På kvällen blev det filmmaraton för mig och Frida medan Signe gick på julmiddag hemma hos en kollega.

Söndagen, som kallades Boxing Day, innebar REA. Passade mig bra eftersom min kamera övergav mig. Så det blev en ny kamera. På kvällen samlade vi ihop Petter, Jesper, Erika och Petra för utgång i Kings Cross. Spontant och sjukt kul!

I förrgår invigde vi gymmet! Pinsamt att det tog oss cirka 3 månader.. Better late than never.

Frida idag: Okej, det har exalerat nu. Jag får nog ta en Panodil mot träningvärken.

Igår gick vi till Cargo Bar för 10 dollar steak med Petra och Erika. Sällan vi har ledigt allihopa samma kväll. Till efterrätt blev det pannkakor tills vi kände oss lätt illamående. Vi gick till Pancakes at the Rocks - ett mysigt ställe i hamnen där Petra jobbar.

Idag har vi varit på jakt efter nyårskläder, liksom igår och i förrgår.. Fick tag på en klänning till slut. Förövrig så ska jag och Frida klä ut oss till Agneta och Annefrid i ABBA på nyår för temat är "Party Under The Stars". Kommer bli läckert, det är ett löfte!!

Sådär, det får duga som sammanfattning. Bjuder även på en bildbomb (ganska liten med tanke på att jag inte haft den nya kameran alltför länge).

Kramar från er tillgivne
Hanna


A taste of Sweden

Ja så står det på två kassar i vårt rum nu. Jag (Hanna) och Frida har varit på IKEA i veckan tillsammans med Tim som kommit hem från sin resa längs kusten och hans vän och Petra. Vi gick runt på hela övervåningen och njöt av att testa sängar där inte fjädrarna borrar sig in i låren! Lyckades också plocka med oss en jäkla massa IKEApennor. Kan vara bra att ha i förklädet på jobbet. Rundan på övervåningen avslutades i restaurangen där euforin var obeskrivlig! Köttbullar, lax, äpplepaj - ja, vad skulle man välja!? Det slutade med ett mål köttbullar och en daimtårtbit för både mig och Frida. (Äpplekakan hade sålt slut så klart...)

Gott var det, och mätta blev vi. Vi rullade vidare på nedervåningen och luktade på kanelbulleljus. Hela IKEA besöket avslutades givetvis i shopen bredvid korvförsäljningen. I min fina IKEAkasse hamnade en flädersaft, en flaska glögg och en pepparkaksdeg. Frida fick med sig lite smått och gott från godishyllan och en paket knäckebröd. Till vår stora förskräckelse var kalles kaviar slut!!! Detta betyder att vi får fortsätta med fattigmansfrukosten. Ägg och salt..

Ja, vad har vi mer gjort i veckan som varit. Vi har jobbat en himla massa, that's for sure. I Fredags tog vi oss till Operahuset och satte oss vid Opera Bar. Utsikten kunde inte varit finare! Mötte upp med Gabbi, Felicia och Elin som gick vidare på äventyr i staden. Jag stannade kvar med Erika och Dan när Frida och Signe begav sig hem.

I söndags var vi på Ikea på dagen. På kvällen blev vi bjudna på middag av Stan. Vi gick med honom till stadens största Gayklubb och det var minst sagt intressant. Innan vi gick ut hann vi med lite förfest hos Pontus, Petter och Jesper i deras nyinskaffade lya. Tim, hans vän och Petra var också med och alla följde med till klubben. För en gångs skull var det vi tjejer som var tvungna att agera flickvänner åt killarna för att "skydda" dem från killarna på klubben och inte tvärtom.

I måndags åt vi taiwanesisk mat och det var supergott. Idag är jag ledig på dagen så ska troligtvis ut och gå en sväng. De andra jobbar just nu.

Måste bara säga hur sjukt mycket jag och Frida uppskattar våra två svenska "glassies" på jobbet. De har samma sarkastiska humor som vi. Sarkasm är betydligt mer sällsynt här annars kan jag lova.

Joakim: Nej men tjejer jag funderar på att be om förlängt och stanna här till April för jag känner verkligen att jag har hittat rätt. Stannar man lite längre så kanske man kan få en sån där öronsnäcka till slut.

Richard: Man måste bara komma ihåg att alla glas är värdefulla..

Joakim: Nu går jag på en shoppingrunda. (dinglar med korgen de plockar upp glas från borden i)

Priceless när man är trött sådär i sluttampen av ett dubbelpass. Man skrattar sig igenom åtmindstone tre varv i restaurangen under tiden man försöker tränga sig förbi fulla gäster..

Adjöken
/ Hanna


Jobb, jobb, jobb...



Hejsan! Frida här. Vet att det har varit pinsamt dåligt bloggande från min sida på sista tiden. Jag skyller på jobbet, är nu mera goa 45 timmarsveckor verja vecka.. Denna vecka har vi EN ledig dag. Känns som om jag befinner mig på Bungalow 24/7, vilket vi i princip gör. Menmen goa pengar blir det!

I måndags var iallafall nog värdatse dagen hitills på jobbet. Vi kommer gåendes längs hamnen, ser att det är avspärrat runt hela restaurangen och filmkameror utanför. Va faaan är det här tänkte vi? Lite bittra (hade varit tvungna att köpa "proper black businesspants" bara för eventet som skulle vara i måndags) men liite nyfikna gick vi in och det visar sig att det är Oprah Winfrey som hyrt restaurangen och ska äta där idag. Ehe. Va?! Så jaa, är ju inte varje dag man serverar Oprah eller Rusell Crowe, ohjaa. Han var också med. Alla andra gäster var ett gäng amerikanska lärare som vunnit den här australienresan med Oprah så de var hur "normala" som helst. Vi erbjöd champagne och de frågade efter tranbärsjuice.. haha. Fick t.o.m. lyssna på hennes inspirationalspeech. Och ja, det var EXAKT som på tv. Folk grät och praisade henne "AMEEEN" . Hysteriskt kul var det iallafall.

Idag blir det dubbelpass för både mig och Hanna. Ska käka lite avskedsfrukost med Moa först :( buuhuu. Sad times. Hon åker hem idag.

Fick också reda på från våra roomie igår, engelsmannen, att man kan köpa biljetter till Bon Jovi för bara 50 dollar, typ 350 spänn, tills på söndag. Så det ska utforskas, man säger ju inte nej till att få sjunga på till Livin on a Prayer i Sydney!

Julkänslan har för övrigt INTE infunnit sig än. Funkar inte riktigt med det här vädret.. Även fast vi gjorde ett tappert försök och bakade lussekatter i måndags känns julen som ett skämt. Tror det blir Bondi på juldagen!

Ha deeeeet/ Frida

Beach Party

Igår var det Beach Party. Tyvärr var vi inte med på festen riktigt på det sätt man hade önskat - vi jobbade. Jag och Frida då alltså. Restaurangen var bokad för julfest och här äger julen rum mitt i sommaren så det är helt naturligt med standtema. Eller!? Haha de hade hängt upp måsar i taket, personaluniformen var jeansshorts och en färgglad t-shirt, alla gästerna blev tilldelade glasögon i neonfärger och lite palmväxter stod placerade här och var. Det var go stämning bland alla gäster i hawaiiskjortor, så det gjorde det lite lättare att bära runt på de blytunga drickbrickorna eller maten som kom ut på en glasbricka fylld med en hel jäkla strand.

När vi slutade jobbet gick vi hem för att byta om och sedan mötte vi upp Signe, Erika, Petra, Chris och några andra av Chris vänner på Side Bar. Chris åker hem över jul så vi hade en liten "på återseende" kväll med livebandet. Han kommer trots allt tillbaka om tre veckor igen. Under kvällen stötte vi även ihop med våra tre stockholmska vänner som återvänt "hem" efter sin resa längs östkusten. Dröjde dock inte länge innan vi tappade bort dem igen med tanke på att baren var fylld till bristningsgränsen.. Behöver jag säga att det rann om mig och tydligen om alla andra också om man ska lita på den fräna svettdoften haha.

Idag har jag en ledig förmiddag, Frida jobbar, Signe sover (allt är som vanligt med andra ord). Signe är ledig idag så hon borde ha tid med ett inlägg (like that's ever gonna happen..).

Igår var jag och Frida på julhumör så vi tog oss ner till asiatshoppen och lyckades mot alla odds hitta allt vi behövde för att sno ihop lite chokladkola. Till tonerna av The Pouges och Carola satte vi igång, och damn vad gott det blev!

Vet inte vad ni tycker men känns det inte lite som att jag är den enda som håller kajutan flytande just nu? Både Frida och Signe behöver nog en anstormning av vresiga kommentarer för att få tummen ur..

/Hanna

Luna Park

Hejsan hopsan, Hanna här!

Igår tänkte vi spendera vår enda gemensamt lediga kväll på nöjesparken Luna Park på andra sidan av Harbour Bridge. Vi gick dit. Det är långt. Vi var hungriga. Vad möts vi av - jo, en helt öde park. Tydligen är den stängd måndag och tisdag. Men men, vi deppade inte för det. Efter lite fotografering med Chris gick vi till en restaurang och åt oss mätta. Pastan var himmelsk!

Efter maten var ingen sugen på att upprepa promenaden hem så vi bestämde oss för att ta tåget. Chris tyckte prompt att vi skulle tjuvåka vilket jag och Frida endast motvilligt gick med på.. Vi klarade oss i alla fall, men jag tycker fortfarande inte att det är värt att nöta på nerverna. Anyhow, vi spenderade kvällen på Side Bar och en kort stund på Scruffy Murphys. Erika och Petra mötte upp oss och det blev dans dans dans :)

Idag har jag en ledig förmiddag vilket känns extremt skönt. Behövde verkligen det. Ska spendera det som återstår av min ledighet på soldäcket/simbassängen/tv-soffan. Ska se "Letters to Juliet" om inte Stan har något emot att jag lånar den.

Gillar skarpt att Isabel kommer den 4:e, och Agge den 19:e. INT-systrar på ingång! :D Can't wait!!

Ciao
/Hanna


Helg! Eller..!?

Ja då var det helg igen. Om detta kan kallas för en helg med tanke på att jag (Hanna) jobbar både ikväll och imorgon. Faktum är att jag har jobbat varje dag denna vecka och kommer ha min första lediga dag på söndag NÄSTA vecka. Ett tag kvar med andra ord. Nu märker man att sommaren/julen har kommit igång här för vi får shift på jobbet som aldrig förr. Tummen upp! :D

Häromdagen var jag och Frida ovanligt otaggade på att jobba. Vi kommer till jobbet. Byter om och går ner till restaurangen. Efter cirka en kvart kommer frågan som en skänk från ovan. "Girls, do you want to do some promotional work for New Years Eve?"

Eeh, ja tack!? Med reklamfyllda linnen och några buntar med flyers i näven gick vi iväg. Vi började kampanjandet på Max Brenner, ett chokladcafé. Alla testade varsin Frappe med chokladsmak innan vi började jobba på riktigt. Jobba gjorde vi, men det kändes verkligen inte så. Efter tre timmar var alla flyers utdelade. Tacka gud för alla food courts, där var det lätt att bli av med buntarna. Att vi dessutom fick en och en halv timmas rast direkt när vi kom tillbaka till jobbet gjorde att hela lunch-shiftet passerade utan att det kändes som att vi börjat jobba.

I veckan har vi haft besök av Petra en kväll. Igår var vi ute, och mycket mer har vi inte haft för oss eftersom större delen av veckan har spenderats på jobbet. Imorgon ska vi dock träffa Chris på kvällen för att äta middag ute någonstans. Vi funderar på ribs i hamnen. Chris åker tillbaka till England över julen så vi får passa på att ha en hejdåmiddag när alla faktiskt kan.

Läste precis ut Boktjuven. Grät lite lätt. Underdrift. Gräd floder. Grymt bra bok! Grymt med två betydelser..


/Hanna

Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0