Goon + annat


Goon (det svinbilliga vinet som finns i australien) var inte riktigt vad vi trodde att det var. På innehållsförteckningen står det : Produced with milk, fish, egg and nut products and traces may remain. Men ja, då får vi ju i oss omega 3 i alla fall.

Ikväll var det gratis mat på side bar. Var vi där? Såklart. Gratis är gott. Dagen spenderades för min del (sigge) på jobbet och för Hannas och Fridas del vid botaniska trädgårn. De lär ha bra med tur nu eftersom en mås bestämde sig för att skita på dem...inte okej.

Imorgon åker Tim Tam till nån farm för och jobba, så nu ska vi ner till Side Bar (igen) och säga adjö.

För övrigt har vi alla tre de senaste dagarna stött ihop med skotten ca tjugo gånger var. Han är överallt.

På mataffären vi bor nära har de ett konstant rabatterbjudande på chips vilket har resulterat i att det för tillfället finns ca 16 chipspåsar i vårt rum. Vi är sex pers. För övrigt så har vi fått  en snygg italienare i vårt rum (!). Men han åker imorgon..

Igår var vi ute. Det var kul. Idag är vi trötta som fan. Inte gött att jobba kl. åtta dagen efter. Imorgon ska Frida och Hanna jobba dubbelpass på Bungalow 8. Wii!

/Ee


Steak FIFAN

Sååå jaa. Alla har nu fått jobb! Sigge överlevde sitt provjobb och är nu anställd på Bar Venezia, eller nått sånt.. Ett typ café/lunchrestaurang. Igår var jag och Hanna på vår induction och fyllde i massa papper om kontonummer, tax file nummer o sånt kul. Den skulle börjat kl 15 men nee minsann. Där satt vi och väntade för att sen få sms av vår chef "sorry girls, it doesn't start until 6 pm :(". Men då fick vi några timmar till att strosa vid circular key i solen, det va sjukt varmt här igår, märks att det börjar bli sommar. VI GILLAR! Lyckades även springa på Tim Tam där.

Vår induction slutade vid 8, verkar vara ett seriöst ställe. De har 14 olika venues här i Sydney, Bungalow 8 är en av de största (150 anställda!). Mycket papppersarbete men det är det nog värt. De verkar måna om att personalen ska ha kul och fixar massa staff grejer hela tiden. Sedan blev det middag i Darling Harbour med Moooa och Sigge somk mötte upp oss. 10 $ steak på Cargo Bar. Värt. Första riktiga köttet vi ätit sen vi kom hit. Så då fick vi firat att alla fått jobb! Är verkligen hur fint som helst nere i hamnen under kvällstid, helt oslagbart.

Idag jobbar Sigge så jag och Hanna tänkte leta lite lägenhet. Bor på Wake Up tills på söndag så då måste vi hitta något annat om vi inte bokar på några nätter till... just nu inne på flatmates.com och searchar. Hoppas det ger resultat.

Ikväll blir det Side bar, har faktiskt inte varit där på en vecka nu...För övrigt så har vi hittills idag haft 3 sammandrabbningar på skotten idag. Helt seriöst.


/Swa (Frida)


Folket i korthet

Vi tänkte köra en kort resumé av alla udda typer och konstiga saker som har brytit vardagsmönstret än så länge. Många människor som redan har gjort ett permanent avtryck i minnesbarken.

Det finns en skotte på hostelet som är all over the place. Jag pratade med honom på Beach walken eftersom alla ska presentera sig för en främling innan varje guidad tur. Sedan den onsdagen har jag och tjejerna stött ihop med killen minst en gång dagligen. För att ta ett exempel, idag har vi redan sprungit in i honom 4 gånger.. Och klockan är inte ens 15.00 ännu.. Svårt att gissa åldern, men säkerligen 25+. En av kvällarna på Side Bar kysste han helt otippat min hand. I köket nöp han mig i midjan och hälsade.. Behöver jag säga att jag nästan skrek högt. I dag grabbade han tag i min axel när vi var ute och gick. Hjälp.

En annan annorlunda grabb är en av den udda skaran receptionister. Ryan heter han och är kort och charmig. Charmig borde stå i imperfekt. Vi har hört från säkra källor att han tar svenskalektioner för att kunna ragga på svenska tjejer på hostelet. Eh douchbag?

Frida hade ett riktigt original efter sig förra veckan.. Hon fick honom efter sig under en kväll på Side Bar. Killen, som är tysk, verkar ha en mognadsgrad som motsvarar en treårings. Vi bodde på samma våning och en gång när vi hade satt en sko i dörren för att vi inte orkade låsa upp varje gång vi sprang in och ut så kastade han in en lapp och skrek: for Frida. Sedan sprang han.. På lappen stod det vad han hette på facebook. Brave kille. Eller inte. Lågstadievarning, men sjukt mycket humor på den haha!

Senaste besöket på Side Bar resulterade i att vi träffade tre sköna svenska killar. Inget fel på dessa. Däremot tycktes en av dessa killar av någon anledning sända ut några vibbar som fångades upp på en gayradar. Han förföljdes hela kvällen av en indier som var uppenbart intresserad och bjöd honom på flera öl. När han började trycka sig emot honom och dansa liiite väl närgånget fick vår svenska vän sätta P haha. Det var tydligen inte värt gratisdrinkarna längre ;)

Okej, that's all you get for now. Trust me, det kommer mer. Finns så många människor som bryter mainstreem-mönstret här i trakten. Gotta like it!

/ Den (Hanna)


Recap. forts

I förra inlägget kom Sigge till onsdagen, hon är ju långsam den tjejen. Så fortsätter med torsdagen nu. Under första vecka fixade vi med lite nödvändigheter, bank, mobil o annat jobbtrix. Torsdagkväll spenderade vi på en partybuss, ohja. Vi fick med oss Tim, go stockholmskille som vi träffa tidigare under dagen. Kvällen var spårad. En amerikan som var hög som ett höghus (både längdmässigt och drogmässigt) förgyllde resan. 5 barer blev det och pub crawlet avslutades på side bar.

I förra helgen var vi ute med Camilla, Gabbi och Hannas nya bff (tror hon iaf..) Moa. Hanna, som förövrigt har fått många nya bff:s här nere...eller? Jaja, hon gör iallafall sitt bästa. Hade förfest i vårt 10-bäddsdorm med galna engelsmän, en danska, en amerikan, en finne och lite mer. Gooonade, spelade lite dricklekar och lyssnade på Hoffmaestro tills vakten sa till oss att gå. Då blev det the Ivy. Camilla med kollen fick in oss bakvägen. Schysst ställe om det hade varit fyllt med rätt folk men 30+ i kostym var inte riktigt vad vi var ute efter.. När vi nästan somnat senare den kvällen blevb vi brutalt väckte av vår favvoroomie jeremy. Han tyckte det var helt normalt att skaka vår (fridas och hannas) våningsäng och skrika "SWEDEEN; WHAT ARE YOU DOING??!" ehe. Efter att ha sparkat runt samtliga goonboxar i rummet och hoppat lite i allas sängar, fick vi några timmars sömn ändå.

Under lördagen tog vi oss över Harbour Bridge och sofatde på kvällen. På söndagen blev det rumsbyte till sjätte våningen. Det blev lite markanader med Moa och kvällen spenderade jagh och sigge på donken medan Hanna befann sig nere i Darling Harbour, där hon vinade med en rugbygrabb.

Hela förra veckan gick åt till jobhunting och diverse provjobb. En dag var vi I Manly, mycket bra dag i solen. I torsdags var vi på Sydney aquarium, fick sällskap av 3 killar från sthlm (alla är från sthlm här, vilket har resulterat i ett oänskat dialektbyte) som vi träffat kvällen innan. Vi såg hajar, sjöhästar och andra vattensaker. På fredagen dumpade Hanna återigen mig och Sigge för sin rugbykille. Men vi hade kul ändå, blev ett kärt återbesök/förfest i vårt gamla rum. Fortfarande like galna konstaterade vi. Efter att blivit skakade uppochner några gånger gick vi en snabbis till side bar där vi mötte upp Hanna. Tidigare på dagen kollade vi in King's Cross och Oxfprd street (ställena att va på om man är prostituierad/bög). Galna ställen även på dagtid.

I lördags tog vi RSA-kursen, 6 timmar lång var den. Helt okej. Stötte ihop med managern för Four Seasons hotel(!) som gav oss sitt visitkort och bad oss ringa om vi ville ha jobb. kvällen bestod av förfest och lite failad utgång. Igår fick jag och Hanna job, YEY. Bungalow 8 nere i darling Harbour, servitris it is! Sigge är och provjobbar för tillfället, det ska hon göra imorgon med. Så jobhunted är lyckad so far. Allt för nu.

/Swa & Den (Frida & Hanna)


Recap

Idag har vi varit borta från Sverige i hela två veckor. Det är helt sjukt egentligen. Det konstiga är att Sydney redan känns som ett hem fast ändå som om vi just kom hit.

När vi först kom hit (förra söndagen) visade Camilla, som för övrigt är extremt rutinerad på Sydney vid det här laget, runt oss i heeeeeeeela Sydney. Vi såg Darling Harbour, Harbour Bridge, Operahuset och Botaniska Trädgården och en hel del annat. Sedan slog jetlaggen till ordentligt och resten av dagen spenderades som zombies. Vi flyttade in på vårt hostel Wake Up! och den kommande veckan delade vi rum med 7 britter, vissa mer normala än andra.

På måndagen gick vi på gratis city walk (gratis är gott) och det var även då vi blev döpta (Swaeeden). Vi såg EXAKT samma grejer som Camilla hade visat oss dagen innan, menmen Sydney är en fruktansvärt fin stad så why not. Med på promenaden var även ett antal skottar och som av någon anledning fick intrycket av att vi var nykterister ( detta antagande baserades på det faktum att vi till skillnad från dem valde att dricka cola istället för öl när klockan var cirka 3 mitt på dagen.)

På kvällen var det Side Bar som gällde och vi bekantade oss med två surfare från Mojo Surf (företag som anordnar surfresor till Byron Bay). De föreslog att vi skulle hänga med dem dit och lära oss att surfa och jobba för dem. Helt okej. Fast vi är inte klara med Sydney än. Senare under kvällen träffade vi även ett komplett australiensiskt rugby-lag. Många drinkar blev det och kul hade vi.

På onsdagen var det återigen en gratis walk som gällde; denna gången en beach walk. Coogee till Bondi blev det, en promme på ca 6 km. Helt underbara stränder allihop. Awesome. Under beach walken mötte vi även Stephane, en kinenisk fransman som berättade on Tasmanien och att "there are a lot of bitches there". Vi är ganska säkra på att han menade beaches...

På kvällen var det (återigen) Side Bar som gällde och det var live-band och allmäänt go stämning. Goonet var självklart med i bilden (som alltid) och gjorde kvällen liiiite bättre..

Goon = superbilligt vin (egentligen kan man nog inte kalla det vin, för det i innehåller en hel del mer skit än vad vanligt vin innehåller, men what to do när plånboken ekar).

Ikväll är det återigen goon som gäller, och en mer fullständig recap kommer en annan dag. :D

Dagens mat:

Tonfisk, nudlar och broccoli. (Frida-carbonara)

 

/ Ee


Där allt började..

Hej hej hallå! Sitter just nu på MC Donalds och avnjuter deras gratis nät. Kanske att en burgare slank ner i farten. Hanna som skriver nu, och vid min sida sitter Sigge och Frida. Det är alltså oss ni kommer få följa i denna läckra blogg.

Bakgrunden till det någon udda namnet bör kanske förklaras. Nej, vi har inte problem med stavningen, det finns en historia bakom. It goes like this; Under första veckan på vårt hostel, Wake Up, i Sydney gick vi på två guidade turer. Guiden var vid båda tillfällena en av hostelets receptionister. När han förstod att vi var svenskar och inte norskor började hans fantasi gå i trim. Eftersom han tyckte att våra namn var en aning svåruttalade bestämde han sig för att namge oss. Vårt andra dop ägde inte rum i någon kyrka, nej nej, det skedde precis utanför operahuset. Swa fick bli Fridas nya tilltalsnamn, Sigge heter numera Ee och jag går under det underbara alias Den..

Där har ni den underbara berättelsen kring hur vår saga föddes. Imorgon kommer en resumé av vår första tid här.

Många cyberkramar från er tillgivne
Hanna Olausson


@Manly today


Uppstart

Hej allesammans, eran vän Camilla här. I somras lovade jag dessa tre supergoa tjejer två saker på fyllan. Det ena var att fixa en blogg med bloggdesign och allt, det andra var att stå där med rumsnyckeln till deras framtida lägenhet redo på flygplatsen. Då jag misslyckades med del två (hehe) så kände jag mig ganska så tvungen att uppfylla del ett. Dessutom ser jag gärna att de bloggar så man kan följa vad de har för sig :). Jag hoppas på mycket uppdatering. Om inte så kommer jag gå in här på deras blogg och lägga in bilder på dem från utgångarna i Sydney, mohaha.

Sydney är verkligen en underbar stad. Alla ni som funderar eller vill åka hit, tveka inte - bara kom! Jag har redan varit här i två månader och tycker det är toppen!

Men nu var det inte mig det skulle handla om utan Sigge, Fridolf och Hannibal! Deras galna liv här i Sydney. Så cheers och G'day mate - nu kör vi!

De trötta och efterlängtade resenärerna anländer på flygplatsen

Vid Harbour Bridge

Vi glassade i solen :D

Sigge, Frida och jag


Hela svenska gänget! :D Frida, Signe, Hanna, Camilla och Gabbi


/Camilla



Testar

Snart är det dags för Hanna, Sigge och Frida att delge omvärlden vad de sysslar med. Lägger upp detta inlägg som ett test för att se hur det blir med designen. Är ganska nöjd. Designen är inte avancerad, men jag är nöjd med mig själv som lyckades installera den. Wiiiiee!

Får se om jag gör klart den imorgon.
Cheers!

Välkommen till min nya blogg!


Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0