Ledig lördag = taggad utgång!


Såå. Nu är jag o Sigge strax på väg till Moas hostel för lite förfest. Ska möta upp Erika på vägen och förhoppningsvis joinar Gabbi också. Ikväll blir det utgång, något ställe på Oxford St är planen, det ska vara bra så vi är TAGGADEEEE. Stan the Man har bjudit oss till någon av hans kompisar som fyller år så kanske blir en stund där med. Gick precis ut i vardagsrummet där Stan och hans tjejkompis sitter och gissa vad?? Han gav mig klädråd. Hahaha. Känns lite som en film eller något, vet ingen hetero kille som skulle bli engagerad i vilken färg på bh:n som passar bäst undet tröjan... charmigt är det iallafall. Han och hans kompisar började för övrigt pimpla vin ca kl 12 idag, vilket resulterade i en dyng Stan på tidig eftermiddag.

I onsdags var vi som sagt på Side bar och det var GRYMT! Jag slöt upp efter jobbet och var pigg efter att Anthony, vår kollega, tvingat mig ta tequila som staffdrink. Många kära återseenden blev det, kunde dock klarat mig utan torsdagen på jobbet..

Igår Var det jobb för alla, en härligt 11 timmars dag för mig (Y) toppen. ehe.

Idag har vi varit i botaniska trädgården med Moa, har bara ätit glass och softat runt. Blev lite matlagning när vi kom tillbaka, duktigt? Ohjaa. Hanna jobbar ikväll men hoppas att hon kommer sedan!

/Frida

Side baar

Efter två veckor av plågsam avhållsamhet är det ikväll dags igen för vårt älskade Side Bar. Haha. Backpackerkänsla när den är som bäst. Trots att vi tekniskt sett har ett uppehåll som backpackers. Fast.. en gång backpacker - alltid backpacker.

Först blir det förfest hos oss med Petra, Ida och Moa. Frida jobbar tyvärr och får joina sen. Har inhandlat en ny box goon med så är ready to go. Vi har tack vare Erika och Petra hittat en ny spritbutik, som har ännu mer prisvärd goon. Otroligt. Det här kan bli en bra kväll.

Siggie

Rookies i blickfånget

Precis avslutat våra perfekt tillagade ägg vid frukosbordet. Tuut, tuuut tut. Brandalarmet. Den där välkända signalen ljuder, precis som så många gånger i skolan, precis som på Wake Up. Upp far jag och Frida. Som två yra höns sprang vi runt i lägenheten för att leta nycklar och sedan bar det av. Panik när vi känner röklukt på vår våning. Våning 38. 38...behöver man säga mer? Två svenska töser springer alltså ner 38 våningar i brandtrapporna ömsom skrattandes ömsom nervöst tjutandes. Kommer ner, ut på gatan. Observera att jag var barfota och Frida i sin morgonutstyrsel. Gick genom Market City tillbaka till receptionen. Ser att kameramonitorn visar minst tre bilder av den härligt grå trappnedgången. Receptionisten skrattar och säger att det bara var falskt alarm. Men vad säger vi i efterhand - better safe than sorry!

Igår tog jag, Frida, Signe och Moa oss till Gleap. Vår kollega, kanadensaren Justin, hade spelning på Ab Hotel. Duktig var han, och alla andra också. På hemvägen blev det pizza. Värt. Idag skiner solen så jag och Frida tänker ta oss till Botanic Garden för att njuta lite av vädret innan musselkvällen på jobbet. Signe jobbar just nu. So long!

Spelning

Ikväll ska vi på spelning nånstans i Sydney. Nice. Jag har även köpt grönsaker för första Australien. Tummen upp på det. Att jag har ätit en jävla massa annat onyttigt kan vi ju utelämna haha.

Häromdagen lovade jag en australiensare att jag skulle prova Vegemite (ett australiensiskt pålägg  som tydligen alla australiensare gillar). Såklart höll jag löftet och testade. Jag kan till min besvikelse konstatera att det är bland det äckligaste som finns.

Detta har varit en riktigt bra vecka men den resulterade  tyvärr i extrem sömnbrist och idag lyckades jag sova bort hela dagen. Menmen imorgon är jag back on track igen! Fredagen, då Hanna och Frida jobbade,
spenderades goonande med Petra och Erika på deras dåvarande hostel. Deras hostelkompisar skulle på strippklubb i Kings Cross, och vi tänkte varför inte? Intressant.. Vi var inte där så länge haha.

/Ee


Enbarnspolitik & allsång - taxidebuten lyckad!

Eftersom Signes inlägg lyser med sin frånvaro får jag (Hanna) ta över rodret på kajutan, skepp och hoj!

Vi får nog ta oss tillbaka exakt en vecka, till förra söndagen, och börja inlägget där. Söndagen spenderades på Bondi tillsammans med Moa och Frida (sigge jobbade). När man breder ut handduken på den smockfulla stranden för att inse att man lagt sig två meter ifrån skotten från Wake Up börjar man undra hur liten världen är på en skala.. Vet inte om ni minns denne man, men vi har lyckats gå in i honom konstant under hela resan. Nästan så att det börjar bli lite antiklimax när man stöter ihop med honom. Anyhow, jag och Moa embracade vågorna och det blev mitt första dopp i Australien. Frida, aka badkrukan, har sitt premiärdopp kvar.

På kvällen på söndagen mötte vi upp Erika, Petra, Mattias och Josh (vår kollega) och Sam (hans vän) på Three Wise Monkeys. När utgångstimman var slagen drog vi vidare till Kings Cross, även detta en premiär för oss. Sugar Mill var ett riktigt bra ställe. Tummen upp!

Resten av veckan har mestadels bestått av jobb, och lite annat smått och gott som Frida redan skrivit om. Först i fredags gjorde vi stan farlig igen. Jag och Frida jobbade tills sena timman, och sedan var det bara att svida om och ta en taxi till Kings Cross, Sugar Mill även denna gång. I taxin hamnade vi med en härlig chaffis som pratade om kinas enbarnspolitik med mig.. När Frida började sjunga med i "alla får ligga" var chauffören inte sen att hänga på, lyckligt ovetande om vad texten handlade om. Signe höll ihop med Erika och Petra på annat håll. Lyckad kväll :)

Igår träffade vi Camilla, vår kära INT-syster. Jag hann inte träffa henne länge för jag jobbade. Resten av gänget begav sig till Maze, Erikas och Petras hostel för lite förfest. Efter jobbet mötte jag dem på Maloneys. En bar som kanske kan beskrivas som bra om man fått i sig litervis med alkohol innan. Ingen av oss nådde upp till den nivån eller ens i närheten vilket gjorde att vi begav oss hem relativt tidigt. Höjdpunkten på hela kvällen var att vi träffade Stéfan! Vår fransman från Wake Up. Han är ett sånt original, så jag var lycklig när jag lyckades få en bild av honom, som ett minne.

Förövrigt gjordes mattan i lägeheten ren igår, och brandalarmet testades i byggnaden = störd sömn. Stan skrek i falsett som bara han kan och gastade om hur trött han var och att han fortfarande var full. (observera att klockan var 11 på förmiddagen, och han kom hem från krogen 9 på morgonen). Skönaste roomiesen någonsin haha!

Nu ska jag och Frida ge oss ut på en shoppingrunda. Mina kläder faller ihop så det kan verkligen behövas.

/ Hanna


Ibland undrar man


Hahahaha. Måste fortsätta historien om våra husdjur. Jag (Frida) kom precis ut i köket.

Stan: Frida, you must see this!

Jag går bort till akvariet där Stan står och ser allmänt orolig/lurig ut.

Stan: (fnissandes lite nervöst): I think it (salamandern) ate the mini lobster. Or maybe the mini lobster has crawled out of the aquarium. But nooo, it couldn't, right?

Hahahaha. WTF??! Jag dog lite. Det roliga är att han köpte minihumern igår för att salamandern inte skulle behöva vara ensam, antar att salamandern inte ville ha sällskap.. Men det här känns extremt bra. Han började leta runt akvariet och flytta på saker för att se om humern hamnat där. Va faaaan. Jag vill inte ha en liten hummer krypandes här. Jaja, what to do? Var ungefär så han resonerade också och bytte snabbt samtalsämne till att han äntligen fått sin Iphone 4..

Så med andra ord, nu är vi tillbaka på 2 husdjur. Får se hur länge de lever. Fortsättning följer..

/ Frida






och plötsligt händer det..


Hej allihop :)

Först och främst så syftar rubriken INTE på att bloggen varit död i några dagar och att den äntligen uppdateras nu, nämner inga namn men det är inte min (Fridas) eller Hannas tur att skriva...

Nee, rubriken syftar på att jag och Hanna idag har gjort vårt första riktiga träningspass i Oz!! Poolen i vårt lägenhetskomplex har invigits, vi plaska runt helt själva, 1 km simning blev det och sedan lite bad i jacuzzin, VÄRT. En annan bra sak med att jobba eftermiddag/kväll, när alla är på jobbet eller skolan på dagen har vi poolen opch gymmet nästan helt för oss själva. Kändes gött att fått tränat lite, har varit en bristvara sedan vi kom hit.. Extra skönt är det att vi bara behöver ta hissen ner för att komma fram till vår träningslokal! Här är lite bilder på vår courtyard o allt detdär.






Gymmet


Tennisbanan


Barbecue area


Putting green (har aldrig sett någon använda den)



Annars så var jag och Hanna på job training igår. Kul? Naae. Bara massa tjöt om hur man ska bete sig när man jobbar. Men det höll bara på drygt 1 timma så uthärdligt var det. Efter det mötte vi upp våra kära svennevänner och Sigge i Hyde Park, där det för tillfället är en matfestival. Massa öltält, matstånd och sånt. Hög mysfaktor på det! Lugn och lagom kväll igår, en behövlig sådan.


Bild från igårkväll. Petra, Sigge, Moa, Hanna, Erika och Mathias.

Måste berätta mer om vår hyresvärd, Stan the Man. Den killen när fööööör skön. Det är så att vi har ett husdjur här i lägenheten, närmare bestämt en albinosalamander. Den lever i ett akvarium som är ungefär 30 x 20 cm, det enda som finns i akvariet är en träbit, en snigel och numera en minihummer. Iallafall, igår stod Stan och kollade lite oroligt på salamandern varpå jag frågar om den fortfarande mår dåligt p.g.a. ölen som en av Stans kompisar hällde i akvariet (!) när han hade fest här för några veckor sedan. Då svarar han att "no, i don't think so. It's just that I havn't really had the time to feed it in 1,5 weeks". Ehe. Den ska tydligen ha mat varje dag..  Sedan så fnissa han lite och fortsatte "I was so afraid that it was going to die". Vet inte om den killen är lämpad att ha husdjur.. Kan ju tillägga att vi även har en fisk, den simmar runt i en vas med en kinesplanta i. haha. Vi får oss iallafall många skratt. Nu är vår andra roomie, engelsmannen, på Fiji en vecka så lägenheten blir tom. Inte oss emot!


Vårt söta husdjur

Justeja! Vår favorit Isabel har bokat biljett hit ner i januari nu också, DET GILLAS!! woohoo :D så kul kommer det bli! Vi längtar stört mycket efter henne och kikar i ditt fina album ofta ;)

/Frida


Seize the day..

..ja, det är vad vi försöker göra, dock inte gått super idag. En sväng till coles är vad vi (jag och Hanna) hunnit med. Men välbehövlig sömn har tagits igen.

Nu är klockan snart 16 här. Jag och Hanna lagar mat, Hanna gör någon avancerad grönsak/korv/bön/tomatgryta, jag stekte en korv och kokade pasta. Det är så det brukar vara.. MEN har investerat i ketchup nu så är nöjd. Sigge sover, hon slutade precis jobbet. Hennes jobbdag är slut medan min  och Hannas börjar kl 18. Lite annorlunda dygnsrytm har vi kan man säga. Vi trivs iallafall med att jobba kvällar, börjar aldrig tidigare än 12 och slutar senast typ 23.

I torsdags var vårt jobb en cirkus, bokstavligt talat. Hela restaurangen var omgjord och de hade hyrt in dvärgar, cirkusartister, fanns t.o.m. en tjej med tvättbräda(!), popcornmaskiner osv. så ja, det var ALL IN! Hela staffen var utklädda, Hanna blev leopard och jag (Frida) lindansös. Sjukt kul var det och STÖRT mycket folk. Dörrarna öppnades 18.30 och då var det kö runt hela restaurangen! En av våra chefer insisterade även på ansiktsmålningar, så blåa trianglar runt ögonen blev det för min del, extremt läckert... Jag och Hanna bar ut mat hela kvällen och folk var som gamar. Kan ju tillägga att det även var free access till alkohol under 3 timmar, vilket märktes.. haha. När vi slutade blev det någar drinkar på bungalow med kollegorna (tummen upp för staffpriser) och stötte även ihop med en av våra svenska homies, Mathias. Värd dag på jobbet, minst sagt. We <3 vårt jobb. Sjukt skön arbetsmiljö och goa kollegor.

Igår var det också jobb för alla. Sigge jobbade frukost och jag och Hanna slutade vid 19. Blev ingen utgång för vi var alldeles för trötta efter onsdas/torsdags kvällarna. Istället kom en svensk tjej hit en stund, hon jobbar som au pair här och Sigge har lärt känna henne genom sitt jobb. Trevligt, trevligt!

För övrigt så har vi skönaste hyresvärden ever. Stan the man kallar vi honom. Så söt är han!

Tänkte att ni ska få se lite bilder på vår lägenhet, och nej, vi orkade inte städa innan korten togs..


Min och Sigges säng

Hannas säng


En av garderoberna


Vårt badrum







Vardagsrummet






Köket




Balkongen

Såå, that's it!

/ Frida

"All you can eat - mussels"

Drömde om tallrikar häromnatten. Försökte komma på olika strategier för hur jag skulle bära upp två blytunga musseltallrikar en hel kväll. Japp, det var lite jobbångest. Anledningen var att jag (Hanna) och Frida skulle jobba under musselbuffén på Bungalow 8. Löjligt nervösa gick vi dit, och det visade sig som alltid vara mindre skrämmande än i mardrömmen. Tallrikarna är tunga, men bara när man bär dem på rookie-vis. När de visat oss hur det ska gå till var det löjligt enkelt. Pjuh.

Innan jobbet igår träffade vi Camilla. Hon fick en liten tur i lägenheten och sedan blev det lite shopping. Shopping för oss innebär mest inhandling av nödvändig mat.. Vi har inte riktigt kommit in i slösarsvängen ännu.

Idag blir det dock lite utgifter. Mina svarta jeans dög inte som arbetsbyxor. Man måste ha svarta leggins eller ett par "proper black pants". Kul. Inte alls bitter över mitt onödiga köp av ett par obekväma svarta jeans. Nej nej, inte alls. Dessutom är det ett MEGA event på restaurangen på torsdag. 2000 gäster väntas. Förstår inte hur det ska gå ihop. Temat för kvällen är cirkus, så de anställda förväntas vara utklädda till dvärjar, jonglörer, djur etc. Sjukt kul att få vara med under en så stor händelse, men frågan kvarstår - vad fasen ska jag klä ut mig till!?

Just nu jobbar Signe. Hon började 6:00 och var alltså uppe vid 4 tiden i morse (i natt..). Hon borde vara klar på jobbet snart. I lagom tid till att vi har ätit frukost, duschat, tvättat och ja, det var nog allt. Sovmorgon <3

Ikväll blir det invigning av poolen för min del. Träningsabstinens. Sedan återvänder vi troligtvis till Side Bar för att hålla onsdagstraditionen vid liv. Frida jobbar ikväll så hon får möta upp där.

Vad händer hemma nu? Jag är nyfiken! Mata på med kommentarer om allt skvaller ni kan vaska fram ;)

/ Den (Hanna)


Have a nice period in Sydney! eller...


Hejsan bloggisen :)

Nu sitter vi och Mooooa (låter för övrigt extremt kul när engelsktalande människor försöker uttala det namnet) i vår lägenhet och kikar lite på tv. Börjar känna sig rätt hemma här nu faktiskt.

Dagen har jag och Sigge spenderat lite överallt. Tanken var att vi skulle tvätta eftersom ALLA våra kläder behäver tvättas men vi underskttade svårhetsgraden på tvättmaskinen... Fattar inte hur vi lyckas men ah, bra blev det inte. Kan ju säga att vi påbörjade detta projekt igåreftermiddag och är ännu inte klara. Vår förra roomie konstaterade att vi varken kan laga mat eller tvätta, så frågan var ju vad vi gör i en lägenhet? jaja, det kommer, det kommer..

Igårkväll var  Chris och vår norske vän Henrik här och kollade på vår lägenhet. Det är definitivt ett step up från Wake Up, FAST man saknar alla sjuka hosteltyper, yes we do. Iallafall var dagens felsägning var när Henrik skulle önska oss en forsatt trevlig vistelse här i Sydney ; "Ha en trevlig period i Sydney", sedan direktöversatte han lite smidigt för Chris "Have a nice period in Sydney". ehe. Det ordet har ju inte riktigt samma betydelse på engelska, haha. Kul var det.

Annars så har Hanna jobbat några timmar idag och imorgon är det MUSSLE NIGHT på resturangen, vilket innebär att vi kommer ha en jävla träningsverk på onsdag.. Musseltallrikarna väger helt seriöst 10 kg. Men det lööööööser sig, precis som allt annat här i Sydney. Folk är sjukt spontana här och det gillar vi!Vår utsikt just nu!


Vår utsikt just nu, ganska bra.

/Frida

Boendet

Hej, jag kör på en liten blogg-rape här, hehe. Tänkte bara att ni där hemma skulle få se
vart Frida/Hanna/Sinje bor. Själv ska jag få se boendet på tisdag, hihi :D :D


/Camilla

wtf

Hejhej!!

Nu har vi flyttat in i våran lägenhet, eller vårat rum kanske man borde säga. Helt grymt, vi har egen toalett också!. Haha, man uppskattar ALLT efter fyra veckor på hostel. Efter natten mellan fredag och lördag var våran adapter stulen, mina skor låg i soptunnan, Fridas handduk låg längst in under en säng där ingen städat på år och ja, det känns rätt bra att ta en paus från hostellivet faktiskt.

Igår kväll var Hanna och jobbade på Bungalow 8 och jag och Frida samt min coworker var på minipubcrawl.

I fredags var det utgång med Moa, Erika och Petra,, och kvällen avslutades med chipspåse och bröd i hostelkorridoren. Très bien!

Jag har under vår tid här fått extreeeeemt många olika namn, och för varje dag som går bliri mer övertygad om att namnbyte är den enda utvägen alltså...  

Några av alla tolkningar på mitt namn::

Siggle

Sinje

Sigma

Siggie

Sydney

Cilla

Sadie

etc.

Hoppas att ni har det toppen och så där hemma!

Puss!

/Siggie/Sigma/Sydney whatever

Ett riktigt hem!

Efter snart 4 veckor pa hostel har den epoken sett slutet. Vi bor kvar pa Wake Up tills pa lordag, da vi maste pressa i allt i ryggsackarna och ga 5 minuter. Vid Paddys Market ligger vart nya hem. Vi alskar det! En lagenhet pa 38:e vaningen, med utsikt over hamnen. Vi kommer dela lagenheten med en asiat och en engelsman. Asiaten verkar himla trevlig. Vi har eget rum, och en egen toalett. Thank God! Efter att ha vant sig vid den gemensamma hosteltoaletten kommer det kannas som himmelriket.

I veckan har vi haft lite olika sysselsattningar. Mandagen var vi lediga allihopa, liksom storre delen av Australien eftersom det ar labourday(=rod dag). Det var da vi letade lagenhet, och hittade dromboendet. Pa kvallen lagade vi mat tillsammans med Ida, en go dansk tjej. Och NEJ Gunnar, vi pratar inte engelska.

Resten av veckan har Signe varit pa introduktionsdagar pa hotelet. Jag och Frida har mest drivit runt som de turister vi ar. Vi skulle ha jobbat i tisdags men behovde inte komma for det var inte sa manga reservationer. Nasta vecka ska vi fa fler pass i alla fall. Tur det.

Jag och Frida gick pa museum. Lite kulturella maste vi ju vara. Hamnade pa ett rymdmuseum i Observatory Park. Vi konstaterade att det var tveksamt ball. Det fanns ett teleskop, men vi lyckades inte fa det att fungera. Illa.

Ikvall ar det Goon (omega 3 ar alltid bra..) och livebandet pa Side Bar. Den ene sangaren sjunger som en gud. Och Frida har konstaterat att den andre levererar snyggfaktor till bandet haha.

/Den (Hanna)


Söndag i Sydney

Idag så regnar det. Det öser rättare sagt ner. Jag och Sigge dissar därför Latinfestival nere i Darling Harbour och har istället tagit oss till coles internetcafé. Det är nog tredje dagen det regnar här sen vi kom hit så vi klagar ändå inte.

Igår var det iallafall utgång som gällde, ohjaaa. Först var tanken att vi skulle till Bondi på fest  men dit orkade vi inte ta oss med buss och skit. Efter att ha träffat Gabbi en stund på dagen så lockade Manly isället, men det blev samma där, orkade inte trixa med bussar och färjorna slutar gå ganska tidigt. Så istället blev det utgång på hemmaplan. Började med lite förfest i vårt rum med andra svennar, sedan ner till 202 och galna britter och slutligen ut till nån klubb på George St. Stället var kanske inte det bästa så vi drog vidare till nån annan bar sedan. När vi sklulle hem SPÖREGNADE det.. hemskt var det. Vi har konstaterat att när det regnar i Australien, så duggar det inte, det öser ner. Gårdagen var allmänt efterbliven men roligt hade vi! Blev dock sent så idag är alla ganska möra..

I fredags jobbade jag och Hanna vårt första riktiga skift, det gick super! Vi är food runners, går i princip bara ut med mat till gästerna och plocka undan på borden, slipper ta beställningar och allt sånt där jobbigt. Det var sjukt mycket att göra under lunchen men på kvällen blev det typ after work, folk bara drack, och drack och drack... Kan ju säga att i slutet på kvällen hade både jag och Hanna ganska många nya kompisar (?) i ålderskategorin 30+  som skrek ut våra namn så fort vi gick förbi, toppen. Alla våra arbetskompisar är från Australien, så vi är härmed kända som the swedish girls. Men vi gillar det! De verkar vara en skön grupp människor och alla chefer är jättetrevliga, so far so good. Mötte upp Sigge, Tim och Moa sedan för en stund på Side bar.

Nu har vi 2 nätter kvar på Wake Up så boende måste kirras snarast. Det är vad jag och Sigge ska kika på nu får se hur bra det går.. jaja. no stress är filosofin här nere! Känns som att Wake Up är ett avslutat kapitel för vår del, har nog bott här för länge när receptionisterna till och med kan vårt rumsnummer.

PUSS / Swa (Frida)


Rattelse

Jag vill klargora att meningen " vi har fatt en snygg italienare i varat rum " var Fridas. I fortsattningen ska jag overvaka postningen av inlaggen personligen. Italienaren har for ovrit dragit vidare till nan annanstans nu. Synd dar Frida.

Idag ska vi traffa Tim och Moa och forhoppningsvis sova en del med. Jag ar helt slutkord. Mitt jobb jag har haft den har veckan var inte alls bra, daliga arbetsvillkor, oklarheter angaende lon osv. Sa igar och idag var jag pa intervjuer pa Four Seasons Hotel Sydney. Jag fick jobbet och borjar dar nasta vecka. Nu aterstar bara ett obehagligt samtal som maste goras (uppsagning). Wish me luck..

Jag ar helt overtygad om att Hanna och Frida kommer att gora succe pa Bungalow 8 ikvall med. Deras forsta riktiga jobbdag dar som ni vet! Wihu!!

Dagens mat this far: agg, knackebrod.

/Ee (Sigge)

Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0