Pyjamasparty & storstädning


Hejsan :)

Nu är det min tur att skriva. (egentligen Sigges, hennes förra inlägg räkans SÅ inte).

Idag är det lördag, vilket innebär ledighet för mig (Frida), woohooo, men inte för de andra. Hanna är iväg och jobbar nu och Signe jobbade i förmiddags. En lördagskväll på jobbet = fulla/översociala/dansande människor ÖVERALLT. Det är en kamp att få ut maten till rätt bord eftersom folk ställer sina bordsnummer på golvet och andra praktiska ställen.. Där går vi med 3 tunga chunky fries tallrikar (jag skojar inte, tallrikarna är tunga, våra armmuskler har ökat märkbart) och bara ser allmänt efterblivna ut efter att ha cirkulerat runt i restaurangen ca 10 ggr utan att ha hittat rätt bord. Men vi gillar det! De allra flesta gästerna är jättetrevliga och hjälpsamma. Hade världens sötaste japanska man där i torsdags som knappt kunde någon engelska och den enda frasen han kunde bra var "Can I take a picture of you?". Han stärkte ju inte alls fördomen om att asiater tar kort på allt..

För att knyta an till rubriken så var vårt jobb i torsdags ett gigantiskt pyjamasparty, jajamensaan! Var ungefär så random som det låter men det är tydligen ett årligt event. Hela dagen var det folk där som hängde upp nallebjörnar i hela taket, lade rosa heltäckningsmattor över golven och placerade en svinstor rosa säng mitt i restaurangen. De hade hyrt in ca 20 manliga modeller (de fick liksom David Beckham att se plufsig ut..) som serverade tillsammans med oss i endatst pyjamasbyxor. Helt okej dag på jobbet enligt samtliga tjejer i serveringspersonalen! Vi fick också uniform för att passa in i temat, en t-shirt med den aning kryptiska texten "Sleep with me..." på. Haha. Roligt var det iallafall. Alla gäster hade pyjamasar i alla dess former och allas humör var på topp. Heeeelt normal dag på jobbet.

Annars så har Stan åkt till Thailand i en vecka. Så vi har lägenheten praktiskt taget för oss själva, för vår engelska roomie tillbringar 90 % av sin tid hos hans flickvän, eller vi antar att det är där han är. Innan Stan åkte så tänkte jag flika in en fråga om vem som ska mata vårt husdjur nu när han är borta. Då svarade han att han hade gett den ganska mycket mat nu, så den klarar sig nog en vecka, jag orkar inte ens kommentera.. stackars djur.

Men nu till dagens mest välbehövliga! Jag och Hanna har idag när Sigge var på jobbet, storstädat vår toa. Duktigt? Eh, JA! Vi har skjutit upp det ett bra tag nu så tänkte att det var dags, och det var det verkligen. Jävlar vad äckligt det var. Inte okej någonstans. Vi har skrubbat, gnuggat och polerat varenda lite vrå och överdoserat rengörningsmedel så mycket att vi var tvungna att vädra lägenheten efteråt. Ska det göras så ska det göras ordentligt tänkte vi! Så nu är den helt spotless, tror till och med ni ska få se en bild, sååå rent är det.



Det var väl allt jag kom på nu, eller förresten så fick jag efterlängtat paket från Sverige i veckan. Lösgodis och tidning, TAACK mamma och pappa! Australiens godis suger verkligen.

Här är lite bilder från häromdagen när vi var i Hyde Park (någon matfestival) och i Newtown.


Hyde Park


Newtown

/Frida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0