Recap

Idag har vi varit borta från Sverige i hela två veckor. Det är helt sjukt egentligen. Det konstiga är att Sydney redan känns som ett hem fast ändå som om vi just kom hit.

När vi först kom hit (förra söndagen) visade Camilla, som för övrigt är extremt rutinerad på Sydney vid det här laget, runt oss i heeeeeeeela Sydney. Vi såg Darling Harbour, Harbour Bridge, Operahuset och Botaniska Trädgården och en hel del annat. Sedan slog jetlaggen till ordentligt och resten av dagen spenderades som zombies. Vi flyttade in på vårt hostel Wake Up! och den kommande veckan delade vi rum med 7 britter, vissa mer normala än andra.

På måndagen gick vi på gratis city walk (gratis är gott) och det var även då vi blev döpta (Swaeeden). Vi såg EXAKT samma grejer som Camilla hade visat oss dagen innan, menmen Sydney är en fruktansvärt fin stad så why not. Med på promenaden var även ett antal skottar och som av någon anledning fick intrycket av att vi var nykterister ( detta antagande baserades på det faktum att vi till skillnad från dem valde att dricka cola istället för öl när klockan var cirka 3 mitt på dagen.)

På kvällen var det Side Bar som gällde och vi bekantade oss med två surfare från Mojo Surf (företag som anordnar surfresor till Byron Bay). De föreslog att vi skulle hänga med dem dit och lära oss att surfa och jobba för dem. Helt okej. Fast vi är inte klara med Sydney än. Senare under kvällen träffade vi även ett komplett australiensiskt rugby-lag. Många drinkar blev det och kul hade vi.

På onsdagen var det återigen en gratis walk som gällde; denna gången en beach walk. Coogee till Bondi blev det, en promme på ca 6 km. Helt underbara stränder allihop. Awesome. Under beach walken mötte vi även Stephane, en kinenisk fransman som berättade on Tasmanien och att "there are a lot of bitches there". Vi är ganska säkra på att han menade beaches...

På kvällen var det (återigen) Side Bar som gällde och det var live-band och allmäänt go stämning. Goonet var självklart med i bilden (som alltid) och gjorde kvällen liiiite bättre..

Goon = superbilligt vin (egentligen kan man nog inte kalla det vin, för det i innehåller en hel del mer skit än vad vanligt vin innehåller, men what to do när plånboken ekar).

Ikväll är det återigen goon som gäller, och en mer fullständig recap kommer en annan dag. :D

Dagens mat:

Tonfisk, nudlar och broccoli. (Frida-carbonara)

 

/ Ee


Kommentarer
Postat av: Frida- i Australien

åh, förstår vad ni menar, känns som att jag varit här i evigheter, samtidigt som att jag kom igår! ;) Kram på er!

2010-09-25 @ 09:43:24
URL: http://fridaamanda.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0