Roadtrippin' in New Zealand!

Frida här och uppdaterar från campingen i Fox Glacier.

 

Roadtrippin' det är vad vi gör nu, 5 tjejer i EN campervan. Det är ungefär så kaosartat som det låter men vi gillar det! Hitills är campervanen fortfarande intakt (om man bortser från att utfällbara bordet lossnat från bilen) och inga rispor på lacken har vi fått heller heller. Woooaah eller good on ya som de hade sagt i OZ. Hade dock lite svårigheter första gången vi skulle tanka, vilken bensin ska vi ha liksom?? Så jag, sigge & Hanna gick in på macken och frågade:

 

Jag: We're about to eeh... tanka, vad fasen heter tanka på engelska tjejer?

 

Hanna & Signe: Ingen aning.

 

Killen i kassan bara skrattade och fattar efter några sekunder vad vi menar. Erbjuder sig snabbt att gå med ut och visa hur man tankar, fattar inte varför han trodde vi behövde hjälp med det.. Så lärdom nummer 1 på Nya Zealand: Lär dig vad tanka heter innan du beger dig ut på roadtrip i främmande land.

 

För övrigt har bilen endast har 4 sovplatser och sett till mängden packning som vi har med oss hade vi antagligen behövt ca 10 sovplatser för att kunna leva bekvämt i vår campervan.. Men vad gör det om 10 år? Ingenting! Det finns iallafall 2 dubbelsängar, kyl, tv, kök OCH t.o.m. en portabel toalett, hmm.. Vi kände spontant nej, den använder vi INTE. Vår campervan är dessutom limegrön/lila, vilket märks när man kör in i småstäder där folk på gatorna vänder sig om efter oss. Ganska obetalbart är det.

 

Nu har vi överlevt 6 dagar i bilen och mycket har vi hunnit med längs vår resa på sydön. Vi flög in till Christchurch i söndagsnatt, hämtade bilen i måndags och begav oss direkt norrut till Kaikoura. Där gick vi en liten vandring vid havet och vi lyckades se en säl! (läs; signe råkade nästan trampa på en säl, skrek till så högt att samtliga andra skrämdes och också skrek lika högt innan vi konstatera att det var bara en säl). Såg lite ut som en gigantisk råtta faktiskt. Fantastiska vyer var det längs vandringsleden. Man blir bortskämd med det här!

 

Dag 2 fortsatte vi uppåt i landet till Nelson, en lite större stad nästan längst upp på sydön. Från Nelson åkte vi till en Nationalpark, Abel Tasman, tydligen Nya Zeelands mest välbesökta sådan. Vi förstod snabbt varför, hur vackert somhelst var det där! Strålande sol och stränder som mer liknade Fiji än Nya Zeeland. Helt oslagbar natur verkligen. Vi gick en bit på någon vandringsled men konstaterade att; nej, vi är nog inga riktiga hikers. Vi går ner och lägger oss på stranden. Så det gjorde vi, badade till och med!

 

Dag 3 tuffade vi iväg till en mindre stad, Murchison. Där hade vi bokat White water rafting så det gjorde vi där. Helt awesome var det. En dryg 4 timmars tur i en gummibåt och blöta blev vi. Dock frivilligt vissa gånger, de andra tjejerna hoppade från klippor rätt ner i strömmen och bara låg och flöt med. Vacker miljö var det såklarty också så värd utflykt! I Murchison konstaterade vi också att campervan gör en lat, Isabel.. Väl framme vid campingen ska vi leta upp receptionen och ser en skylt "Ofiice 100 metres" varpå Isabel utbrister " Men va?! 100 meter! Vi skulle tagit bilen!" Allas blickar riktas mot Isabel, eh 100 meter Isabel, 100 meter.. Dröjde inte länge innan alla bröt ihop i skratt, Isabel med, och hon insåg att 100 meter är ju faktiskt inte SÅ långt..

 

Så där det blir allt för nu, mer uppdatering om gårdagens glaciärvandring plus bilder kommer nästa gång vi får tillgång till internet! Extremt lyckad resa hittills har det varit! Nu ska vi rulla ut från campingen.

 

Ha det bra hemma i Sverige! /Frida

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0