Rullar fram

Dag 4

Glaciärvandring

Alarmet satte igång tidigare än någonsin och fick liv i oss. Eller nja..vi var väl alla lite lätt apatiska vid frukosten. Kvart över nio började vår guidade tur. Det var vi, vår asiatiska motsvarighet (två malaysianer!? & tre taiwaneser), och en hel busslast med folk som åker med Kiwi Explorer. Vi var alltså redan från början lite lätt malplacerade. När vi delades in i mindre grupper hamnade vi givetvis med asiaterna, och fick en astmatiker på köpet. Haha men det gick fint.

För att ta sig till glaciären tog man en kortare busstrip (tio min) och sedan gick vi på en stig genom en regnskog. Sjukt konstigt att komma ut ur regnskogen och se glaciären en bit bort. Glaciären var grymt häftig! En gigantisk, isblå massa med naturliga små grottor och gångar. Glaciärpremiär - en upplevelse för livet. När vi kom tillbaka ner till byn igen var vi ganska så möra.. Det passade därför perfekt att vi fick gratis inträde till några varma pooler som låg utomhus i djungelmiljön. Underbar avslutning på dagen. Väl tillbaka på campingen varvade vi ner med "Runaway Bride" och sov en riktig rosensömn i campervanen. Lite sarkastisk var jag allt..

Dag 5

Biltur till Lake Hawea

Idag tog vi sovmorgon. Vi var uppe kvart i nio = en campares sovmorgon. Efter lite motionerande (inte jag och Frida, oroa er inte, allt är sig likt..) rullade vi ut på vägen. Genom djungelbeklädda berg och dalar, fram till turkos/isblå sjöar omringade av spetsiga, karga berg. Måste jag tillägga att vi fullkomligt förälskat oss i den Nya Zeeländska naturen? För varje mil man lägger bakom sig förändras den drastiskt. Det enda vi ogillar hittills är väl alla sandflugor. Det är vedervärdiga. När vi stannade för en fotopaus tidigare idag invaderade de vår bil. Frida kämpade tappert med sina flip flops för att ta kol på kolonin. Många stupade kan jag lova, men det gör ont i mig att berätta att alltför många kom undan och kan förpesta vår tillvaro. Nu befinner vi oss på en campingplats precis vid Lake Hawea. Vi har precis ätit och snart väntar "Sweet Home Alabama" i bilen. Imorgon ska vi upp med tuppen och ladda för att hoppa fallskärm. Dock verkar det som att det kan bli inställt för att vädret väntas bli ganska dåligt. Det är bara att vänta och se.

Det var våra dagar i kortformat. Bakom kulisserna döljer sig läcker skönsång i bilen, snarkningstaffet om natten o.s.v.

HAHA xD

Hoppas på ny uppdatering snart / Hanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hej och välkommen!


Denna bloggen drivs av oss, Signe, Frida och Hanna. Tre tjejer från Sveriges västra kust som nu gett sig av för att utforska landet down under. På denna blogg kan ni följa oss och våra äventyr. Med varsin ryggsäck bar vi oss av mot Sydney, utan boende och utan jobb. Men allting löser sig, livet är ett äventyr!

Life is a journey, not a destination!


RSS 2.0